Kinderhulp luidt noodklok: 18.000 kinderen op wachtlijst voor Sinterklaascadeau

15 november 2017Categorie: Algemeen

Voor 1 op de 8 kinderen is pakjesavond niet vanzelfsprekend

PERSBERICHT

Deventer, 14 november – 1 op de 8 kinderen groeit in Nederland op in armoede. Voor hen is pakjesavond vieren helemaal niet zo vanzelfsprekend. Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt dit jaar dat 69.937 van deze kinderen toch een cadeautje krijgen van de Sint. Het aantal aanvragen is dit jaar echter zo hoog, dat 17.758 schoentjes dreigen leeg te blijven. En het aantal loopt ieder uur op. Kinderhulp maakt zich daarom ernstig zorgen en luidt de noodklok.

December is niet voor alle kinderen een feestje. Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Daarom organiseert Kinderhulp, met dank aan de VriendenLoterij, sinds 2000 de Actie Pepernoot. Maatschappelijke organisaties kunnen bij Kinderhulp een cadeaukaart ten waarde van € 20,- aanvragen en bij bol.com voor het kind een persoonlijk cadeau uitzoeken. Dit jaar zijn er echter zoveel verzoeken om een Sinterklaascadeau binnengekomen, dat het er naar uitziet dat Kinderhulp waarschijnlijk meer dan 18.000 kinderen teleur moet stellen op pakjesavond.

Aantal verzoeken om Sinterklaascadeau blijft stijgen
Het aantal kinderen dat een cadeautje krijgt van de Sint is nu al met 10.000 gestegen ten opzichte van de 59.715 in 2016, maar er blijven nog steeds nieuwe verzoeken binnenkomen.
Jan Wezendonk, directeur: “Voor het eerst in mijn jarenlange carrière bij Kinderhulp heerst er grote paniek.  Het is natuurlijk fantastisch dat we al bijna 70.000 cadeautjes uit kunnen delen, maar hoe moet het met de rest van de kinderen? We hopen van harte dat we hen tóch een onvergetelijke pakjesavond kunnen bezorgen.”

Beroep op Kinderhulp verdubbeld t.o.v. 2016
Niet alleen de verzoeken om een Sinterklaascadeau stijgen hard. De aanvragen voor simpele dingen zoals zwemlessen,  een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop zijn met een gemiddelde van 1.112 aanvragen per maand bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. “Kinderhulp staat voor een flinke uitdaging, maar die gaan we aan. Want alle kinderen moeten erbij kunnen horen!”, aldus Jan Wezendonk.

Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/actiepepernoot

Reacties