Kinderdichter woont in Gravenburg

16 september 2016Categorie: Algemeen

Kinderdichter Emma Bos uit Gravenburg bezoekt burgemeester Peter den Oudsten

Emma Bos, de nieuwe (vijfde) Kinderdichter van Groningen, heeft woensdag 14 september haar winnende gedicht aan burgemeester Peter den Oudsten overhandigd. De finale van de Kinderdichterverkiezing van Groningen was 17 juni in het VRIJDAG-theater. Meer dan 250 kinderen van 5 basisscholen uit de stad deden mee. Uit al deze inzendingen werden 14 finalisten gekozen, die tijdens de finale elk 2 zelfgeschreven gedichten voordroegen.

De Duivel

De 11-jarige Emma, leerlinge van basisschool De Aquamarijn, won met haar gedicht  ‘De duivel’. Ze viel op door haar talent voor mysterieuze en spannende gedichten. Emma heeft haar winnende gedicht in postervorm op het gemeentehuis aan burgemeester Den Oudsten overhandigd. De illustratie voor de poster met het winnende gedicht is ontworpen door Minerva-student Sanne Boekel.

Kinderdichter

De Kinderdichter is een dichter tussen de 10 en 12 jaar die in zijn/ haar gemeente de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. De Kinderdichter wordt voor een jaar benoemd en wordt gedurende die tijd begeleid door het Poëziepaleis. Tijdens de aanstelling als Kinderdichter schrijft zij iedere 3 maanden minimaal 1 gedicht en doet diverse optredens.

Emma draagt haar gedicht voor aan burgemeester Den Oudsten
Emma draagt haar gedicht voor aan burgemeester Den Oudsten

 

 

Reacties