Kinderdichter Emma Bos uit Gravenburg

20 juni 2016Categorie: Algemeen

De 11-jarige Emma Bos uit de wijk Gravenburg is vrijdagavond verkozen tot de nieuwe kinderdichter van Groningen 2016.

Na poëzieworkshops op verschillende basisscholen in de stad deden ruim 250 kinderen mee aan de verkiezing “Kinderdichter van Groningen”. Uit alle inzendingen werden dertien finalisten gekozen. Zij droegen vrijdag tijdens de finale hun gedicht voor.
De winnares werd bekend gemaakt door wethouder Paul de Rook. De jury roemde de voordrachtkunsten van Emma. Bovendien prezen ze haar originaliteit en haar talent om spanning in haar gedichten tot uiting te brengen. De 11-jarige mag zich een jaar lang Kinderdichter van Groningen noemen.
De verkiezing is een initiatief van het Poëziepaleis. De kinderdichter schrijft vier keer per jaar, bij bijzondere gelegenheden, een gedicht. Daarnaast treedt ze op 14 september voor burgemeester Peter den Oudsten op. Ook zal Emma haar gedichten voorlezen tijdens het evenement Noorderzon. Emma is hiermee de vijfde kinderdichter van de stad.

Foto boven: middenin staat de trotse winnares Emma Bos en rechts haar zus Jasmijn en links haar vriendin. Hieronder alle deelnemers.
kinderdichter2

 

Reacties