Kinderdichter Emma Bos (Gravenburg) en haar nieuwe gedicht voor het thema Kindermishandeling.

16 november 2016Categorie: Algemeen

Emma Bos, Kinderdichter 2016 van Groningen, heeft dinsdagmiddag 15 november haar nieuwe gedicht over het thema Kindermishandeling voorgedragen op het stadhuis aan de (loco) burgemeester van Groningen, te weten Mattias Gijsbertsen, voor de campagne Last Resort.

Aftrap campagne Last Resort
De burgemeester stelt zich beschikbaar als ‘last resort’ voor mishandelde en misbruikte kinderen. Dat betekent dat zij in geval van nood altijd bij het stadhuis terecht kunnen met hun verhaal. Dit laat de Gemeente Groningen zien via een sticker. Hierop staan de contactgegevens van de kindertelefoon en de zin ‘of neem contact op met de burgemeester’.

Met het plakken van deze sticker sluit de Gemeente Groningen aan bij de landelijke Last Resort campagne die georganiseerd is vanuit de landelijke Taskforce Kindermishandeling. Net als andere burgemeesters in het land, geeft onze burgemeester hiermee aan dat hij persoonlijk beschikbaar is door het plakken van Last Resort-sticker & voordragen gedicht dat de kinderdichter in opdracht van de Gemeente Groningen heeft gemaakt over het thema Kindermishandeling.

Naast het officiële Last Resort moment is dit tevens de presentatie van het gedicht dat de kinderdichter van Groningen gemaakt heeft. De Gemeente Groningen gaat dit gedicht de komende tijd gebruiken in de aandachtcampagne Kindermishandeling. Dit gedicht wordt geplaatst in een raamposter en op een postkaart. Zowel de raamposter als de postkaart wordt in de Gemeente Groningen verspreid bij alle scholen, de WIJ locaties, MJD’s en vele andere organisaties.

Bij de officiële start van deze bijeenkomst kreeg Emma Bos het woord om haar aangrijpend gedicht gerelateerd aan het thema Kindermishandeling voor te dragen. Mattias Gijsbertsen bedankte Emma voor haar gedicht en werd zij ook met een luid applaus beloond door alle aanwezigen.
postkaart-gedicht2

postkaart-gedicht

 

Reacties