Kerstbomenasiel bij Tuin in de Stad

5 januari 2018Categorie: Algemeen

PERSBERICHT

Kerstbomenasiel
Iedereen kan vanaf dinsdag 2 januari zijn kerstboom-met-kluit bij Tuinindestad langsbrengen voor herplant. Wij stoppen hem weer in de grond, zodat je de volgende Kerst weer samen onder dezelfde boom kan zingen.

 Adopteer een kerstboom
Afgelopen december zijn er bijna 200 adoptiebomen verhuurd aan evenveel adoptieouders. Zonde om zo’n boom na 2 weken aan de straat te zetten en verbranden, is het meest gehoorde argument. Adoptiebomen worden opgekweekt met een compacte kluit, waardoor de overlevingskans 80-90% is. Alle adoptiebomen krijgen een uniek nummer, waarmee de eigenaar identificeerbaar is. Na terugkomst worden de bomen herplant. Zo worden de adoptieouders elk jaar herenigd met hun eigen, biologisch gekweekte boom. De oudste boom dateert uit 2010 en is dit jaar voor de 8e keer geadopteerd, een unicum.

Alle kerstbomen hebben een overlevingskans
De vraag naar adoptiebomen is groter dan het aanbod. Daarom biedt Tuinindestad iedereen de kans om zijn boom-met-kluit langs te brengen bij Tuinindestad. Afhankelijk van de kluit hebben ook regulier gekweekte  bomen een overlevingskans van 30-40%. Hoe meer wortel er is overgebleven, hoe groter de kans.  Wil je je eigen boom in december terugvinden, hang er dan een herkenbaar token in, stevig en regenvast (van plastic of metaal). Leeft ie nog, dan kun je hem de volgende Kerst voor 10 euro asielgeld terugkrijgen. Tuinindestad heeft plek voor maximaal 200 reguliere kerstbomen.

 NB. De eerste bomen staan overigens alweer in de grond: Caspar, Balthasar en Melchior; op zoek naar een ster?

Meer info & openingstijden: www.detuinindestad.nl

Reacties