Kerkstraat geeft voorkeur aan 30 km-zone

28 mei 2018Categorie: Activiteit

Op dinsdagavond 22 mei vond er in de Vensterschool Hoogkerk een bewonersavond plaats over verkeersaanpassingen in de Kerkstraat. Zo’n zestig bewoners waren aanwezig. Tijdens de bewonersavond stelde de gemeente verkeersaanpassingen voor en wilde zij ideeën opdoen bij de bewoners. De bewoners brachten verschillende bezwaren en ideeën in.

De partijen konden het niet geheel eens worden over snelheidsovertredingen. Volgens de gemeente wordt er over het algemeen niet te hard gereden, op basis van gedane metingen. Veel bewoners ervaren dat wel zo. Toch wil de gemeente inzetten op aanpassingen. Op basis van de inbreng komt de gemeente binnenkort met een nieuw plan richting de bewoners van de Kerkstraat en omwonenden.

Het thema van verkeersaanpassingen in de Kerkstraat speelt al jaren. Bewoners ervaren de straat als onveilig en verlangen naar een 30 km-zone. In juli 2017 leverden zij hiervoor een handtekeningenlijst in. Daarnaast pakte de VWH de aanpak van de Kerkstraat op als thema voor de wijktop drie en werd er vanuit het wijkbudget € 10.000,- beschikbaar gesteld. Voor de gemeente is dit aanleiding geweest om de mogelijkheden van aanpassingen in de Kerkstraat te onderzoeken. Een budget voor grote aanpassingen is er niet. De gemeente zet daarom in op kleine aanpassingen, parkeerplaatsen en een gedeeltelijke 30 km-zone. Momenteel geldt de Kerkstraat als doorgaande weg richting de Zuiderweg, een aansluiting van de Johan van Zwedenlaan op de Friesestraatweg zou daar verandering in kunnen brengen. Dat lijkt echter nog toekomstmuziek.

Reacties