Kans op lagere waterdruk in omgeving Hoogkerk

19 februari 2019Categorie: Algemeen

HOOGKERK – Waterbedrijf Groningen voert deze week werkzaamheden uit op pompstation Nietap. Als gevolg hiervan ontstaat er tijdelijk een lagere waterdruk in de omgeving Hoogkerk/ Vierverlaten en in de gemeente Westerkwartier. Om het ongemak zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden vooral in de avond- en nachturen uitgevoerd.

In de omgeving Hoogkerk/ Vierverlaten zal de waterdruk van woensdag 20 februari 14.00 uur tot donderdag 21 februari 10.00 uur iets lager zijn.

Hoewel de waterdruk zal blijven voldoen aan de gestelde minimale eisen (minimaal 1,5 bar), is deze tijdens de werkzaamheden lager dan normale dagelijkse waterdruk. De lagere waterdruk kan daardoor wel als véél minder worden ervaren.

Drukverhoging (hydrofoor)- en/ of sprinklerinstallaties kunnen, door eventuele drukschommelingen, storingen melden. Deze kunnen verholpen worden door de installatie te resetten.

Kans op troebel water

Ook bestaat een kleine kans op troebel water uit de kraan. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Waterbedrijf Groningen adviseert de kranen in huis even dicht te houden als het water troebel, bruinachtig van kleur, is. Na een half uur is het bruine water meestal uit de hoofdleidingen verdwenen, weet het. ‘Laat het water vervolgens goed doorstromen totdat het weer helder is’, luidt het advies. 

Bron: Groninger Gezinsbode

Reacties