Inschrijving Sport- en Cultuurhopper lente/zomer geopend

18 januari 2021Categorie: Sport

PERSBERICHT

Inwoners uit de gemeente Groningen kunnen zich vanaf maandag 18 januari weer inschrijven voor  sport- en cultuuractiviteiten via de Sport- en Cultuurhopper. Het kennismakingsprogramma wordt in opdracht van de gemeente Groningen georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen en Vrijdag in samenwerking met sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente.

Gevarieerd aanbod
Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Groningen ontvangen, zodra de scholen weer geopend zijn, een flyer met daarop het kennismakingsaanbod van de periode lente/zomer. Voor de overige inwoners worden flyers verspreid in buurthuizen in de gemeente. Er is keuze uit meer dan 450 verschillende cursussen. Van tennis tot djembe, van bootcamp tot theater. Op www.sportcultuurhopper.nl kan iedereen zich tot en met 23 februari inschrijven voor één of meerdere cursussen die vanaf maart van start gaan. Hier staat ook de exacte cursusinformatie vermeld. Zie ook de flyer (PDF).

Voor alle leeftijden
Tot nu toe was het aanbod van de Sport- en Cultuurhopper voor jeugd van 4-12 jaar. Echter, vanaf periode lente/zomer 2021 kunnen sport- en cultuuraanbieders ook aanbod plaatsen voor overige leeftijdscategorieën. Aanbieders kunnen hier zelf onderscheid in maken. Dit betekent dat elke inwoner uit de gemeente Groningen nu kan deelnemen aan cursussen van de Sport- en Cultuurhopper.

Extra plaatsingskans voor deelnemers
Vanaf periode lente/zomer 2021 is het voor deelnemers, die in eerste instantie zijn uitgeloot, alsnog mogelijk om via een na-inschrijving zich op te geven voor een cursus waar nog plekken beschikbaar zijn. Deze na-inschrijving is mogelijk tot een week na de loting en vindt plaats volgens het principe vol is vol. Een cursus waar geen plekken meer beschikbaar zijn, zal niet zichtbaar zijn op de website, oftewel het door de aanbieder aangegeven maximum wordt nooit overschreden.

(Let wel: cursusaanbod is onder voorbehoud als gevolg van de actualiteit. Bij veranderingen worden deelnemers tijdig geïnformeerd door de aanbieders).

Huis voor de Sport Groningen
Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen. Dat doen we samen. We zijn een maatschappelijke organisatie en bieden mogelijkheden voor verenigingen, onderwijs, gemeenten en bedrijven.

 

Reacties