Hoogkerk krijgt nieuwe buren

15 april 2019Categorie: Algemeen

De gemeente heeft grote plannen voor woningbouw op het Suikerfabriekterrein, het gebied tussen Hoogkerk en de stad Groningen. Uiteindelijk moeten er 5000 woningen gebouwd worden. Er worden wegen aangelegd en bruggen gebouwd. De eerste woningbouw begint aan de noordkant van het gebied (zie foto). Projectleider Jan Kleine van de gemeente Groningen komt er over vertellen op de bewonersvergadering van de VWH. Hier kunt u de plannen inzien en vragen stellen. Andere onderwerpen op de agenda betreffen de historische haven bij het Hoendiep en een landschapsplan voor Hoogkerk-noord en Vierverlaten.

Wilt u meer weten over de plannen voor het Suikerfabriekterrein? Kom dan langs op onze bewonersvergadering op 23 april aanstaande, om 19:30 uur in de grote zaal van het Dorpshuis Hoogkerk (Zuiderweg 70). Inloop vanaf 19:00 uur.

Het jaarverslag en de notulen van de algemene ledenvergadering van 2018 kunt u vinden op Hoogkerk Online onder het kopje Verslagen.

Foto: Gemeente Groningen. Impressie van het Suikerfabriekterrein met een ruwe planning voor de indeling van het gebied. De eerste woningbouw begint aan de noordkant van het gebied.

Reacties