Het Complot Theater speelt ‘Een vreemde gast’ in Dorpshuis Hoogkerk

13 november 2017Categorie: Activiteit Entertainment

Onder regie van Ton Rohde komt het Complot Theater, na het veel bezochte stuk  ‘Familie’ van Maria Goos, dit najaar met de nieuwe voorstelling “Een Vreemde Gast”. Een bewerking van het stuk  “Een zwarte pool”, hit uit de jaren ’90 van toneelschrijver Karst Woudstra. In bewerking van theatermaker Ton Rohde is de inhoud getransporteerd naar de actualiteit waarin de hedendaagse vluchteling cq gelukszoeker een grote rol speelt. Het Complot heeft al vier voorstellingen erop zitten en komt nu naar Hoogkerk.

Op zaterdag 2 december om 20:00 uur zal het Complot Theater de voorstelling spelen in dorpshuis Hoogkerk.

Ton: “De wereld is danig in beweging en komt via de media soms knoerthard bij ons binnen. En als je pech hebt, of geluk, staat deze wereld zomaar in je keuken en eet mee! In deze voorstelling wordt er daadwerkelijk meegegeten. En wat doen wij? De een wordt nieuwsgierig, de ander negeert de Gast, een derde doet er zijn voordeel mee. Deze Afrikaanse gast zorgt ervoor dat wij via zijn ogen gedwongen worden om naar onszelf te kijken. Vinden we dat wel een leuk beeld? Jawel. Het ontroerd en is grappig tegelijk.”

Hij is notaris, zij heeft haar cateringbedrijf en kunsthandel. Seiffert en Lilly van der Merwede, welgestelde moderne vijftigers. Een zeer geslaagd stel, zo lijkt het, toch?!

Op een avond treffen zij voorbereidingen voor een etentje met 2 andere stellen, goede vrienden. Wanneer zij arriveren treffen ze ‘Een Vreemde Gast’. Een exotische figuur die bij Lilly en Seiffert logeert en klusjes verricht om zijn grote droom waar te kunnen maken. Ieder heeft zijn eigen reactie en in de onderlinge relaties draagt elk personage zijn eigen geheim. Maar hoelang nog?

In deze voorstelling lopen een aantal zaken door elkaar; knellende relaties uit het verleden, botsende culturen, hechte vriendschap, ontrouw en broeierige verlangens in het heden. Dat zaait natuurlijk verwarring en leidt uiteindelijk tot ingrijpende keuzes. Gebeurtenissen in de scènes leveren soms pijnlijke momenten op. Plaatsvervangende schaamte en hilarische momenten wisselen elkaar af in dit actuele drama.

Voor meer informatie en speeldata:  www.hetcomplottheater.nl

De voorstelling in Hoogkerk is in samenwerking met Dorpshuis Hoogkerk

Reacties