Helpt u mee de overlast in Hoogkerk echt te stoppen?

4 november 2022Categorie: Gemeente

De gemeente wil graag dat Hoogkerk een veilig dorp is en blijft om te wonen. En daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken!

Wat is er aan de hand?
Veel Hoogkerkers hebben de afgelopen weken overlast gemeld bij de politie en gemeente. Bijvoorbeeld kleine brandstichtingen in grijze en groene containers, zware vuurwerkknallen en onbeschoft gedrag bij winkels. Vaak is aangegeven dat de overlast wordt veroorzaakt door een groep jongeren.

Wat is er met de meldingen gedaan?
De politie en gemeente hebben meerdere jongeren aangesproken en gewaarschuwd. En boetes uitgedeeld. De ouders van deze jongeren zijn aangesproken dat hun kind overlast heeft veroorzaakt. De meeste jongeren die de overlast hebben veroorzaakt, wonen in Hoogkerk.

Wat kunt u doen als ouder?
Praat met uw kind over wat uw kind ’s avonds doet en waar uw kind ’s avonds is. Vertel dat andere Hoogkerkers zich onveilig voelen door de brandstichtingen, vuurwerkknallen en onbeschoft gedrag bij winkels. Praat ook met uw kind over de gevaren van illegaal vuurwerk. Dit is tegenwoordig extreem onveilig en ontvlambaar.

Wat kunt u doen als u overlast ervaart of zich onveilig voelt?
Doe een melding bij de politie.

Voor spoedeisende hulp belt u 112. Bijvoorbeeld:

  • Als er brand is.
  • Als u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld brandstichting of vernieling. De dader kan op heterdaad worden betrapt als u de politie snel inschakelt.
  • Als u zich direct bedreigd of onveilig voelt.

Heeft u wel politie nodig, maar is de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad? Bel dan naar 0900-8844.

Reacties