Heel Hoogkerk Wipt – NK Tegelwippen op 29 mei

25 mei 2021Categorie: Duurzaamheid

Hoogkerk doet mee aan het NK Tegelwippen. Daarbij worden zo veel mogelijk tuintegels uit de grond gewipt en vervangen door groen. Dus kom op 29 mei een tegel uit je tuin inleveren op de parkeerplaats voor de Vensterschool, dan krijg je er gratis een plantje voor terug. Die kan je mooi op de plek van de tegel zetten. Als er veel tegels in tuinen liggen, blijft de warmte lang hangen met een hittegolf, en kan het water niet goed weg als het hard regent. Bovendien is het fijn voor bijen en vlinders als er meer groen is. Daarom roepen wij heel Hoogkerk op: Wip een tegel en maak je tuin een klein stukje groener.

Vul hier het formulier in om deel te nemen aan de tegelwipactie, of meld je aan via de mail (zie onder). Van 10 tot 13 uur ben je welkom met je tegels!

Tip: ben je zelf niet in staat een tegel te brengen? Neem contact met ons op en wij regelen een ‘tegeltaxi’, waarbij je tegel(s) thuis worden opgehaald!


Groene Bruggenbouwers

Deze actie is georganiseerd door een groep inwoners van Hoogkerk en de Buitenhof: de Groene Bruggenbouwers. Deze groep is in het leven geroepen om het gebied waar wij leven te verduurzamen: bijvoorbeeld door huizen te isoleren, de tuinen te vergroenen, ons voedsel lokaal in te kopen en de verbinding met elkaar op te zoeken hierin. Sluit je je ook aan? Kijk voor meer informatie op Groene Bruggenbouwers – Hoogkerkonline.nl of mail naar groenebruggenbouwers@vwhoogkerk.nl. Zo kan je je ook aanmelden voor het tegelwippen.

Reacties