Groen licht voor plan Ring Zuid. Minder geluidsoverlast op termijn

10 november 2016Categorie: Algemeen

Het grote plan voor de zuidelijke ringweg heeft definitief het groene licht gekregen, onlangs kwam de Raad van State met haar eindbeslissing. Voor Hoogkerk betekent dit op termijn flink minder geluidsoverlast vanaf de snelweg door de aanleg van speciaal stil asfalt. Dit asfalt heeft een vergelijkbaar effect als een geluidsscherm, het zal zo’n 4 á 5 decibel gaan schelen. Omvangrijke hinder van de bouw zal er niet zijn vóór de zomer van 2017, dan wordt er echt begonnen. Een kleine uitzondering hierop, en juist bij Hoogkerk, vormt de aanleg van de op- en afrit voor de bussen bij de P+R Hoogkerk. De aannemer wil waarschijnlijk al zo vroeg als januari van het komend jaar daarmee beginnen.

Inloopbijeenkomst 10 november
Wat er allemaal gebouwd gaat worden is nu duidelijk, niet duidelijk is nog hoe. De zes aannemers die de klus is gegund, Combinatie Herepoort, hebben hiervoor inmiddels al 120 mensen aan het werk gezet en een eerste voorlopig ontwerp op hoofdlijnen wordt gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in Martiniplaza op donderdag 10 november van 15.30u. tot 22.00u. Tijdens de inloopbijeenkomst zal ook meer duidelijk worden over de eerste planning. Asfalteren, voor Hoogkerk van belang, doet men meestal pas aan het eind van de klus. De westkant bij Hoogkerk zou klaar komen rond de zomer van 2020. We zullen zien!

Hoogkerk-Zuid
Het dubbellaags ZOAB fijn asfalt komt tussen Vrijheidsplein en viaduct Hoogkerk aan beide kanten, dus langs park en Buitenhof. Nu heeft de gemeenteraad ooit een motie aangenomen dat er ook buiten plangrens, voor Hoogkerk-Zuid, geluidsmaatregelen worden getroffen. Waarschijnlijk wordt het stille asfalt dan doorgetrokken, aan beide zijden, tot aan viaduct Roderwolderdijk. Het wordt interessant te zien wat het woord van de raad waard is, want op het moment gaat het pakket uit te voeren maatregelen nog niet over het wegdeel bij Hoogkerk-Zuid. Eind november hopen we hierover meer te weten. (Door Rutger Noordam)

 

Reacties