Gezinnen uit de gemeente Groningen: doe mee met junior energiecoach

25 januari 2021Categorie: Algemeen

‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Gemeente Groningen zoekt gezinnen die willen meedoen aan het spel.

Duurzaamheid is voor de gemeente Groningen een belangrijk onderwerp. Om jong tot oud enthousiast te maken om energie te besparen én geld te verdienen is er Junior Energiecoach. Via dit spel leren kinderen en hun ouders/verzorgers op een leuke manier, door leerzame uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties, waar ze energie kunnen besparen. Deelname is voor kinderen en hun ouders/verzorgers in de gemeente Groningen gratis.

Op lampenjacht en stekkerexpeditie
Vijf weken lang gaan gezinnen op ontdekkingsreis: van op ‘lampenjacht tot een stekkerexpeditie. Elke week is er een nieuw filmpje met een nieuwe opdracht. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

Gratis meedoen
In de gemeente Groningen kunnen gezinnen gratis meedoen. Het spel start op 27 februari. Gezinnen kunnen zich aanmelden op de website van Junior Energiecoach. Daar is ook meer informatie te vinden. Inschrijven tot en met 21 februari.

Reacties