Gecombineerde aanpak verkeersproblematiek Johan van Zwedenlaan/Hoendiep

25 oktober 2017Categorie: SuikerUnie

In 2006 heeft Suiker Unie Vierverlaten (SUV) toestemming verkregen om gedurende vastgestelde tijden de bietenwagens vanuit Friesland over de Johan van Zwedenlaan te laten rijden. Met enige regelmaat wordt buiten de toegestane tijden gereden. Dat blijkt uit klachten van omwonenden en uit verkeerstellingen die door SUV zijn uitgevoerd. Het aanspreken van de betrokken chauffeurs helpt hierin enige tijd maar niet structureel.

Politie Noord- Nederland, gemeente Groningen en Suiker Unie Vierverlaten hebben daarom besloten de handen ineen te slaan met de volgende uitkomst:

  • Gemeente Groningen plaatst op diverse locaties langs de Johan van Zwedenlaan borden met vermelding op welke tijden bietenauto’s toegestaan zijn
  • Politie Noord-Nederland surveilleert regelmatig op dit traject en bekeurt bij vaststelling van een overtreding de betrokken chauffeur
  • SUV spreekt de chauffeurs in kwestie en hun vervoerder aan op de overtreding en treft maatregelen
  • De drie partijen wisselen onderling binnengekomen klachten en bevindingen uit om gericht actie te kunnen ondernemen

De acties treden op dit moment in werking.

Verder zijn er ook met enige regelmaat klachten over verkeer dat te hard rijdt op het Hoendiep tussen Westelijke Ringweg en Hoogkerk. Ter plekke van Halfweg is daarom een snelheidsmeter (kastje) geplaatst om de snelheid te monitoren.

Hebt u vragen of opmerkingen over deze informatie, kunt u contact opnemen op onderstaande wijze.

Politie Noord-Nederland
Algemeen
0900-8844

Gemeente Groningen
Klant Contact Centrum
14050

Suiker Unie Vierverlaten
Dhr. Harry Mencke
Harry.mencke@suikerunie.com
050- 55 61 425

Groningen, 25 oktober 2017

Reacties