Fado, ‘Vind TidS’ zomermarkt en meer bij Tuin in de Stad

8 juli 2022Categorie: Bewonersinitiatief

Een overzicht van activiteiten de komende tijd bij Tuin in de Stad (Tarralaan 6 in het Westpark). Met onder meer: Fado, een wildplukwandeling en proeverij (max. 12 deelnemers) en de ‘Vind TidS’ zomermarkt op 24 juli!

Zondag 10 juliMarietta Rust zingt Fadostart 15.00 uurwe gaan met de pet rond

Zondag schijnt de zon weer en ook als die niet schijnt, komen; want luister, Marietta zingt fado en als Marietta fado zingt (op haar geheel eigen wijze), dan ga je met een warm hart weer naar huis. Beloofd. Opgeven niet nodig, gewoon lekker komen. Oja, dat zei ik al.
Donderdag 14 juliEten uit eigen tuinaanhaken oogst 15.00
inloop 18.00aan tafel 18.30op basis donatie

In februari zijn we met een tiental mensen de Kooktuin gestart. Een tuin waar we met zorg voor de bodem leren tuinieren, met de belofte dat we op termijn niet meer hoeven te wieden. Rixt houdt ons bij de hand met het boek van Frank Anrijs in de hand. Nu, een paar maanden verder kunnen we flink oogsten en samen eten uit de tuin. Vincent gaat voor de rosti-speciaal (van verse aardappelen). Wat we erbij eten verzinnen we nog (al zal de sla zeker veelzijdig en veelkleurig zijn). Wie tijd over heeft kan om 15.00 komen om mee te oogsten en koken (en aanhaken bij de moestuinierdersters). Gewoon lekker komen mee-eten mag ook. Geef je in beide gevallen even op via een mail naar tuinindestad@gmail.com, als het werkt (bii voorkeur) via dit linkje. Alles in het kader van FoodTrails, lees hier meer.
Zondag 17 juliWildpluk Wandeling & Proeverijstart 15.00 uop basis donatie

Al vooraangekondigd in eerdere nieuwsbrieven, maar nu dan officieel. Zondag 17 kan je meelopen met Sanne door het Westpark, om te ontdekken, wat je eerder niet zag. Overal groeien eetbare planten en kruiden. Sanne laat het je zien en vertelt er over. Meer nog, ze laat je ook zien en proeven hoe je het kan gebruiken en klaarmaken. Opgeven kan nog, maar wacht niet te lang (vol is vol, max 12 deelnemers). Opgave via de mail aan tuinindestad@gmail.com, als het werkt (bii voorkeur) via dit linkje En verder op stapel: 

zondag 17 juli als Emmie en Rian alles uit de kast zingen (met vers gebak van Cathrien uiteraard), TimmerPlein op woensdag 20 juli, Mee-eten op donderdag 21 juli, over je droomhuis & natuurlijk onze VindTidsMarkt op zondag 24 juli (al meer dan 20 aanmeldingen, waaronder deze blikjes van hoop en troost bijvoorbeeld (alleen de naam al, fantastisch), waarvan meer…

Reacties