Europese verkiezingen op donderdag 6 juni

23 mei 2024Categorie: Gemeente

Op donderdag 6 juni is de verkiezing voor het Europees Parlement. Je bepaalt dan samen met alle andere kiezers welke Nederlandse kandidaten in het Europees Parlement komen. De mensen in het Europees Parlement beslissen mee over de plannen voor Europa.

Om te kunnen stemmen, heb je een stempas nodig. Heb je geen stempas gekregen? Ben je jouw stempas kwijt? Of is je stempas beschadigd? Op gemeente.groningen.nl/stempas lees je hoe je een nieuwe stempas aanvraagt.

Kun je niet zelf stemmen? Dan kun je iemand anders voor je laten stemmen. Op de website lees je hoe je dit moet regelen.


Gratis met de verkiezingstaxi naar het stemlokaal op 6 juni

Kun je moeilijk lopen of heb je een andere beperking? Maar wil je wel zelf stemmen? Maak dan gebruik van de gratis verkiezingstaxi. Op de verkiezingsdag haalt de verkiezingstaxi je thuis op en brengt je naar een goed bereikbaar stemlokaal bij jou in de buurt. Als je hebt gestemd, word je weer thuisgebracht.

Je kunt tot donderdag 6 juni 12:00 uur een afspraak maken. Bel voor het maken van een afspraak naar 088 339 4850 of stuur een mail naar Connexxion: callcenternoord@connexxion.nl. Geef aan dat het gaat om de verkiezingstaxi, noem het ophaaladres en het adres van het stemlokaal. Op je stempas staat een stemlokaal dat dicht bij jou in de buurt is. Alle stemlokalen vind je op www.stembureausingroningen.nl.

Reacties