Einde bietencampagne en onderhoud fabriek

10 januari 2022Categorie: SuikerUnie

De jaarlijkse bietencampagne van Cosun Beet Company loopt weer op zijn einde. De laatste campagnedag is naar verwachting aankomende vrijdag 14 januari. Daarna zal de fabriek tot stilstand gebracht worden, het afdraaien van de fabriek duurt zoals gewoonlijk enkele dagen. Dit kan mogelijk wat extra geluid en damp met zich meebrengen. De campagne is, na een moeizame start, redelijk verlopen. De laatste weken zijn door de vorst, wisselende temperaturen en de spanningsdip Eemshaven gevolgd door de uitval van de fabriek spannend geweest.

In de komende periode, de intercampagne, wordt onderhoud gepleegd en projecten uitgevoerd. Op 17 januari wordt bijvoorbeeld gestart met de uitbreiding van de bestaande verdampingsinstallatie, dit zorgt voor een hogere energie-efficiëncy van de fabriek. Voor dit project is in januari 2020 een vergunning afgegeven door de provincie Groningen. Dit is 1 van de projecten van Cosun Beet Company waarmee we bijdragen aan de klimaatopgave waar de maatschappij voor staat. Tijdens de uitvoering van dit project zal extra personeel ingehuurd worden en materiaal aangevoerd worden.

Vragen en klachtenBij vragen of klachten kunt u contact opnemen met Andrea Westphal andrea.westphal@cosunbeetcompany.com

 

Reacties