Duurzame Groningers verwelkomen je graag tijdens de Duurzame Huizendag op 14 oktober

15 september 2023Categorie: Activiteit Duurzaamheid Gemeente

Duurzame Groningers heten je op deze dag welkom bij hen thuis. Daar voel jij het comfort van een goed geïsoleerd huis met vloerverwarming en hoor je van alles over zonnepanelen voor je huis én elektrische auto. Bovendien ontdek je er verschillende typen warmtepompen en delen de bewoners hun tips en ervaringen met je. Zij vertellen je tenslotte graag meer over de lage energierekening, hun ervaringen met installatiebedrijven en de kosten van verduurzaming. Met de herfst en winter voor de deur is er volop aandacht voor isolatie en verwarmen.

Tip! Ook plannen om te isoleren en geen zin in uitzoekwerk? Schrijf je dan in voor de inkoopactie van Duurzaam Groningen (gemeente Groningen) die op 14 oktober van start gaat. Je vindt er binnenkort meer over op onze website.

Bezoek ook de markt bij het Betonbos!
Naast de huizen die je deze middag kunt bekijken, is ook een bezoek aan de stands van Duurzaam Groningen en Grunneger Power op de markt van het Sustainable Moments Festival een aanrader. De energiecoaches en –adviseurs van Duurzaam Groningen zijn er om al je vragen over het verduurzamen van je huis te beantwoorden. Ook geven ze tips over hoe je direct kunt besparen op je energierekening. Grunneger Power vertelt je deze middag alles over het project ‘Samen Besparen’ en het coöperatieve energiecontract. Verder vind je op de markt veel andere leuke duurzame kraampjes met bijvoorbeeld biologisch eten en zelfgemaakte en geüpcyclede spullen. De markt is op het Betonbos, terrein Eemskanaal Noordzijde 28-5.

Meedoen aan de Duurzame Huizendag en/of een bezoek aan de markt is gratis. Meer weten of direct aanmelden? Dat kan via www.duurzaamgroningen.nl/duurzamehuizendag.

De Duurzame Huizendag is een initiatief van Duurzaam Groningen en Grunneger Power

Foto: Duurzaam Groningen.

Reacties