Duitsers op bezoek in Hoogkerk

27 mei 2016Categorie: Algemeen
Op vrijdag 20 mei jl. zijn de Bürgervereine Krevenbrück en Bümmerste e.V uit Oldenburg (Dld) in Hoogkerk geweest om zich op de hoogte te stellen van de vraagstukken waar Groningse wijkraden tegen aanlopen. Sinds 1 december 1989 hebben Groningen en Oldenburg een stedelijke samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
De Oldenburgers wilden graag kennismaken met vertegenwoordigers van twee wijkraden om een beeld te krijgen van de werkzaamheden in die wijken.  Vanuit de gemeente Groningen is gekozen om de gasten in Hoogkerk te verwelkomen.
Bürgervereine uit Oldenburg op bezoek 20 mei-002
Onder het genot van een kop koffie of thee in het Dorpshuis van  Hoogkerk lieten organisator van de miniconferentie Harm Jansen, (Groningen Plus), Geert de Jong (Gemeente Groningen) en Francis de Jongh namens de VWH via PowerPoint presentaties veel zien over het tot stand komen van wijkraden, Wij-teams en de Wijktafel van Hoogkerk. Ook was nog een vertegenwoordiger uit een andere wijk in Groningen. Van Duitse zijde werd ook een voordracht gehouden over hoe in Oldenburg de bewonersorganisaties zich organiseren.
Bürgervereine uit Oldenburg op bezoek 20 mei-007
De bijeenkomst in Hoogkerk werd afgesloten met een korte wandeling  naar het restaurant De Gabriël van het Woonzorgcentrum. Daar werd een driegangen menu geserveerd. Na afloop vertrok het gezelschap met de bus richting het centrum van Groningen voor een stadswandeling. De gasten werden uitgezwaaid rijkelijk voorzien van informatie over het vrijwilligerswerk in Hoogkerk. Een uitnodiging voor een tegenbezoek kan Hoogkerk zeker verwachten.

Reacties