Dodenherdenking in Hoogkerk

3 mei 2016Categorie: Algemeen Nieuws

Op 4 mei is er een kranslegging om 11.00 uur op de begraafplaats aan de Kerkstraat door de Historische Vereniging Hoogkerk, samen met de heer Auke Noordhof. Deze kranslegging is ter nagedachtenis aan vijf omgekomen Engelse bemanningsleden van de Lancasterbommenwerper, die op 23 mei 1944 bij Dorkwerd neerstortte, en aan twee Canadezen die op 15 april 1945 sneuvelden bij de bevrijding van Groningen.

Avondprogramma: 19.30 uur
Het bestuur van de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk organiseert de dodenherdenking op 4 mei in Hoogkerk. De herdenking begint met een stille tocht vanaf de parkeerplaats (Suikerplein) in het centrum van Hoogkerk. De tocht gaat naar het monument aan de Boeiersingel en wordt begeleid door snarespelers van Show & Marchingband Cadans.
Greetje Wildervank, bewoonster uit Hoogkerk, leest een gedicht voor.
Vóór de 2 minuten stilte speelt Marcel de Bruin de Last Post en erna één couplet van het Wilhelmus.
Daarna wordt een krans gelegd door bestuursleden van de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk.
Bloemstukken worden gelegd door een afgevaardigde van de gemeente Groningen, namens de stichting 4 mei Herdenking van de gemeente Groningen, de Stadspartij en door bestuursleden van de Historische Vereniging Hoogkerk. Eventueel andere kransleggers leggen aansluitend de bloemen.
Aansluitend lezen kinderen van 3 basisscholen van Hoogkerk en Els Zuidema, oud-voorzitter van de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk, gedichten voor.
Tenslotte kan iedereen bloemen leggen..

Na afloop is voor iedereen de mogelijkheid om koffie te drinken in Elim.

Bron: Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk

Video Westerkrant TV uit 2013; Hoe een Lancaster bommenwerper neerstortte in Dorkwerd

Reacties