Deze zomer verkeershinder op A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

6 juli 2022Categorie: Algemeen Gemeente Verkeer

Op de A28 vindt deze zomer zeven weken lang verkeershinder plaats op het deel tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Tijdens deze periode zijn de op- en afritten bij Groningen-Zuid, de afrit Groningen-Centrum en één rijstrook richting Groningen afgesloten. Tijdens twee weekenden is de A28 volledig dicht, in beide richtingen. En ook op de zuidelijke ringweg wordt hard aan de weg gewerkt in de zomer.

Stremming A28 8-11 juli en omleidingen. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

8-11 juli: A28 in beide richtingen dicht
Van vrijdag 8 juli 22.00 uur tot maandag 11 juli 06.00 uur is de A28 in beide richtingen dicht tussen het Julianaplein en de op- en afritten bij Groningen-Zuid. Verkeer van en naar Assen kan nog wel gebruikmaken van de op- en afritten, bijvoorbeeld van en naar het Martini Ziekenhuis.

Verkeer vanuit Assen richting Drachten of richting de westzijde van Groningen, wordt omgeleid via de N386 (Vries) en de N372 (Peize). Verkeer vanuit Assen richting Hoogezand, Delfzijl of de oostzijde van Groningen wordt omgeleid via de N33 (Gieten/Veendam) en de A7. In omgekeerde richting gelden dezelfde omleidingen.

Deze weekendafsluiting is nodig om de verkeerssituatie op de A28 aan te passen voor de werkzaamheden die in de zomer plaatsvinden.

Omleidingen tijdens de zomerstemming tussen 11 juli en 26 augustus. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

11 juli – 26 augustus: op- en afritten Groningen-Zuid dicht
Van maandag 11 juli 06.00 uur tot vrijdag 26 augustus 22.00 uur zijn de op- en afritten Groningen-Zuid en de afrit Groningen-Centrum dicht. Ook de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan is in beide richtingen dicht. Verkeer vanuit Assen naar het Martini Ziekenhuis, kan omrijden via het Julianaplein en de rotondes Laan Corpus den Hoorn. Verkeer richting de wijk Helpman of het centrum van Groningen wordt omgeleid via het Julianaplein en de afrit 37 Helpman (Hereweg).

Daarnaast is één rijstrook op de A28 dicht, voor het verkeer richting Groningen. De andere rijstrook richting Groningen blijft open, maar verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

26-29 augustus: A28 in beide richtingen dicht
Om de verkeerssituatie op de A28 weer terug te draaien naar de oorspronkelijke situatie, is opnieuw een weekendafsluiting van de A28 nodig. Het deel tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid is daarom ook dicht van vrijdag 26 augustus 22.00 uur tot maandag 29 augustus 06.00 uur. In dit weekend is alleen de afrit Groningen-Zuid voor verkeer vanuit Assen open. De oprit vanaf de Laan Corpus den Hoorn naar Assen is dicht.

Verkeer vanuit Assen richting Drachten of richting de westzijde van Groningen, wordt omgeleid via de N386 (Vries) en de N372 (Peize). Verkeer vanuit Assen richting Hoogezand, Delfzijl of de oostzijde van Groningen wordt omgeleid via de N33 (Gieten/Veendam) en de A7. In omgekeerde richting gelden dezelfde omleidingen.

Meer werkzaamheden deze zomer
Niet alleen op de A28, maar op meer plekken in en rond de stad wordt gewerkt aan de weg. Zo is de zuidelijke ringweg zeven weken dicht tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Bekijk www.groningenbereikbaar.nl/zomer2022 voor een overzicht van alle werkzaamheden deze zomer.

Vermijd verkeershinder, laat de auto staan
De afsluitingen kunnen zorgen voor verkeershinder. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R. Houd rekening met extra reistijd.

Als je niet van of naar Groningen reist, is het advies om ook niet via de stad te reizen. Vermijd de verkeersdrukte rond Groningen door gebruik te maken van andere provinciale of rijkswegen.

Bron en afbeeldingen: Groningen Bereikbaar

Reacties