De toekomst van Groningen centraal tijdens Let’s Gro – hét gratis festival over de toekomst van Groningen.

3 november 2022Categorie: Algemeen

Kom vrijdag 4 tot en met zondag 6 november naar de tiende editie van Let’s Gro; hét gratis festival over de toekomst van Groningen. 

De kloof, energie, data, stad & regio en een groener Groningen
Een belangrijk thema van dit jaar is de kloof. Hoe verklein je de verschillen tussen inkomen, kansen, gezondheid en wijken? Over dit onderwerp spreken onder anderen Eric Steegers, Jaap Seidell en Eric van ‘t Zelfde (Dreamschool). Een andere kloof is die tussen stad en ommeland, of tussen Randstad en regio. Over dit onderwerp is een programma met grote sprekers: Sam Bright, Floor Milikowski, Zef Hemel en Carolien Gehrels schetsen hun toekomstbeelden.

En Let’s Gro staat uiteraard ook stil bij de energiecrisis, een groener Groningen en nieuwe bouwprojecten en ingrepen in de stad. De grenzen van technologie en data worden verkend met filosoof Hans Schnitzler en de Vlaamse kunstenaar Dries Depoorter. Naast gesprekken, presentaties en workshops is er muziek, kunnen kinderen bouwen aan de stad, zijn er levende boeken te leen, is er een excursie naar de Onneresch en kan men genieten van een voorstelling van Bab Ad-daar. Het hele programma van Let’s Gro is gratis.

Het grootste deel van het programma vindt plaats in het Forum maar ook op andere locaties in de gemeente Groningen is van alles te beleven. Op forum.nl/letsgro staat een timetable met informatie over alle onderdelen en worden delen van het programma uitgelicht.

Let’s Gro 2022
Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
www.forum.nl/letsgro

Reacties