Cursus biologisch moestuinieren bij Tuin in de Stad

2 maart 2020Categorie: Activiteit

PERSBERICHT

In maart en april organiseert TuinindeStad een cursus biologisch moestuinieren, verzorgd door Gerard Wezenberg uit Assen. Vier avonden theorie en twee zaterdagochtenden praktijk.

De cursus is bedoeld voor tuinders die een beschikken over een ruime volkstuin of die deel uitmaken van een buurtmoestuingroep. Rode draad in de cursus is het maken van een teeltplan. Verder komen aan de orde: uitgangspunten van biologisch tuinieren, gereedschapsgebruik, bemesting en grondbewerking, voorzaaien en verspenen, onkruidbeheersing en vruchtwisseling. Naast enige boekenwijsheid worden vooral tips gegeven vanuit de ervaring van Gerard op Moestuinkollektief ‘De Witte Vlieg’ en verschillende buurtmoestuinen in Assen.

Tuin in de Stad gaat haar tweede seizoen in op de nieuwe locatie in het Westpark in Groningen. Irma Duisterwinkel start er haar Zelfoogsttuin, waar abonnees straks zelf hun verse groenten kunnen oogsten. De perfecte praktijklocatie locatie voor onze moestuincursus. De kosten van de moestuincursus zijn € 70,=  bij een groep van tien cursisten.

Start dinsdag 17 maart, vv

4 maal dinsdagavond (20.00 – 22.00) &

2 praktijkdagen op zaterdagochtend (9.30 – 12.30)

Kosten: 70 euro

Introductieavond biologische landbouw op donderdag 5 maart
Aanstaande donderdag geeft cursusleider Gerard Wezenberg een (interactieve) presentatie over de opkomst van de biologische landbouw. Interessant voor iedereen die meer wil weten over het dagelijkse eten op zijn bord. Welke boer zit er in jou? De presentatie start om 20.00;. Vooraf kun je aanschuiven voor een lokale maaltijd, rond 18.00 uur geserveerd door Egbert vd Veen, geitenboer uit Dorkwerd en aangesloten bij de Streekboer. Meer info op https://detuinindestad.nl/agenda/

Aanmelding: Frans Kerver 06-51962463 of tuinindestad@gmail.com

Zie ook de flyer.

Reacties