Cosun Beet Company bezig met Silo 1 renovatie

28 april 2022Categorie: SuikerUnie

Hoogkerk – Cosun Beet Company Vierverlaten is continu druk bezig met projecten om te voldoen aan de eisen van de tijd. Een van de projecten betreft renovatie van Silo 1 tot eind 2022. Werkzaamheden zijn vergelijkbaar met wat in 2021 bij Silo 2 en in 2019 bij Silo 3 is gedaan.

Friso is de ingeschakelde hoofdaannemer en deze zal de uitvoeringswerkzaamheden begeleiden, dus alle activiteiten boven, binnen en onder de silo. De voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen, o.a. voor het plaatsen van een bouwlift tegen de westzijde van de buitengevel van silo 1.

 De daadwerkelijke renovatie werkzaamheden beginnen tijdens de DSR (eind mei) met het verwijderen van de betonnen dekvloer op 41m hoogte, waarbij enige geluidsoverlast niet uit te sluiten is.

Staalbouw Smid Hoogkerk gaat de nieuwe stalen dekvloer boven de huidige hoofdconstructie aanleggen. Volgens de planning zijn we begin september klaar met de dekvloer vervanging, daarna krijgt silo 1 een nieuwe coating volgens de laatste kwaliteit en voedselveilige eisen.

Afbeelding: CBC Vierverlaten.

Reacties