Circus Sijm bij woonzorgcentrum Gabriël op 25 oktober

19 oktober 2017Categorie: Activiteit

HOOGKERK – Circus Sijm bouwt maandag 23 oktober achter woonzorgcentrum Gabriël in Hoogkerk zijn (verwarmde) circustent op. Twee dagen later, woensdag 25 oktober, staan drie voorstellingen geprogrammeerd.

Deze voorstellingen zijn in eerste instantie bedoeld voor de bewoners van woonzorgcentrum Gabriël en andere centra uit de gemeente Groningen. “Ik heb vijf busjes gehuurd. Die rijden naar de verschillende woonzorgcentra in de gemeente Groningen om de ouderen op te halen en weer terug te brengen”, vertelt Pieter van Delden, kok én activiteitenbegeleider van woonzorgcenrum Gabrië Dam.

Nationaal Ouderenfonds

Van Delden organiseert de komst van het circus naar het Hoogkerker woonzorgcentrum. Hij werkt daarvoor samen met het Nationaal Ouderenfonds, dat het mogelijk maakt dat ouderen voor gereduceerd tarief naar het binnen kunnen. “Vorig jaar heb ik samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds een optreden van Willeke Alberti georganiseerd. Dit optreden werd door 250 ouderen bijgewoond. Nu is er ruimte voor zeshonderd mensen; tweehonderd per voorstelling.”

Ook voor kinderen

De voorstellingen – om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur – zijn nog niet allemaal volgeboekt, weet Van Delden. “Ik heb het circus bewust op 25 oktober gepland, in de herfstvakantie. Zo kunnen ook de kinderen uit Hoogkerk naar het circus. Kaartjes zijn verkrijgbaar in het woonzorgcentrum en via telefoonnummer 050-5561610.”

De kaarten kosten 10 euro. Van Delden: “Dat is inclusief eten en drinken. Suikerspinnen, koffie met koek, patat met snacks, poffertjes; alles is er. Verder komt een draaiorgel en wordt alles in en rond het woonzorgcentrum in circusstijl gebracht. Met als ambitie alle ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen!”

Bron: Groninger Gezinsbode

Reacties