BuurtAED-actie in Hoogkerk van start

1 februari 2019Categorie: Algemeen

PERSBERICHT

Loopgroep Hoogkerk start een actie om geld op te halen voor een buurtAED via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting.

Loopgroep Hoogkerk doneert elk jaar een bedrag aan een goed doel in en rondom Hoogkerk. Dit jaar komen we in actie voor een buurtAED. Het doel is een AED te plaatsen aan de buitenmuur van Apotheek Hoogkerk zodat bij een hartstilstand in onze buurt altijd een AED bereikbaar is.
Een aantal bedrijven heeft al een bijdrage toegezegd en nu doen we ook een beroep op buurtbewoners om een bijdrage te doneren en zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie en verdere informatie vind je hier: www.buurtaed.nl actie Loopgroep Hoogkerk.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone. Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Reacties