Bouwers 380 kV-hoogspanningsverbinding nodigen de buurt uit

23 september 2021Categorie: Activiteit

PERSBERICHT

Zaterdag 25 september is het de landelijke burendag. Reden voor hoogspanningsnetbeheerder TenneT en haar aannemers om iedereen in de buurt van de nieuwbouw van de 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Eemshaven en Vierverlaten welkom te heten op de projectlocatie in Stedum, Delleweg 11a.

In de schuur en tuin geven TenneT, Strukton Mobilis, BAM Infra en Spie een kijkje achter de schermen van de bouw van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten. Bezoekers kunnen een fietstocht of een wandeling maken langs een of meer van de bouwlocaties. Zo kan je  met eigen ogen de grote staalconstructies en ankerkooien zien. En wat dacht je van een reis achter het stopcontact met de VR-bril door een hoogspanningslijn van TenneT?

In de tuin staan opgesteld diverse machines die gebruikt worden bij de aanleg. Projectmedewerkers lopen rond voor toelichting. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo is er een springkussen en een hele grote zandbak in de schuur. En krijg je dorst of trek? Limonade, koffie, thee en snacks staan klaar.

Bekijk hier de uitnodiging (PDF).

Eemshaven-Vierverlaten 380 kV
TenneT bouwt een stroomsnelweg tussen Eemshaven en Vierverlaten (380.000 Volt). Na ingebruikname vervangt de verbinding de bestaande (220 kV) verbinding. De nieuwe verbinding maakt fors meer elektriciteitstransport mogelijk vanaf energieknooppunt Eemshaven naar Groningen en de rest van (Noord) Nederland. De bouw van de verbinding, en de uitbreiding van het hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Westpoort Groningen) is halverwege, in 2023 is deze klaar. Meer informatie op: www.eemshaven-vierverlaten380kv.nl

Foto: TenneT

Reacties