Bluesavond Hoogkerk 28 maart 2020

27 januari 2020Categorie: Dorpshuis Hoogkerk
Hallo beste muziekliefhebbers,
Het programma voor de Bluesavond van 28 maart a.s. is weer rond, zie hierboven. We hebben een drietal bluesbands voor jullie vast kunnen leggen, te weten:
Sugadaddy & the Honeydrippers
Een groepje muzikanten, die elkaar al lang kennen en in het verleden wel eens met elkaar speelden zijn bijeengekomen om iets vernieuwends te gaan doen in de Blues Scene in Nederland. Het sleutelwoord is West-Coast Blues! Dus niet reguliere Blues wat je op elk festival hoort, maar Swing Time music zoals dat ook werd gedaan in de jaren ’50. Music die helden zoals bijv. Robert Lockwood & Little Walter Jacobs muziek maakten en dat traditioneel gespeeld.
The Mudbirds
(spelen in de sportkantine) deze heren maken geen dertien-in-een-dozijn-houthakkersblues, maar laten zich slim inspireren door de vooroorlogse akoestische blues. Daar voegen ze de nodige eigenzinnige kleuren aan toe: zo schittert René Tweehuysen op dobro en ‘lap steel guitar’. Alan Laws, uit Engeland inderdaad, is een expressieve mondharmonicaspeler en een niet al te opmerkelijke zanger, maar dat mag met deze aanpak amper een bezwaar heten.
The Greyhound Blues Band
De Greyhound Blues Band bestaat sinds 1991 en is een zeer geroutineerde band. De Drentse bluesband bestaat uit muzikanten die eerder in diverse bands als de Juke Joint Blues Band, Southside Blues Band en de John Stevens Band speelden en in deze formatie hun muzikale ervaringen gebundeld hebben. Hun voorkeur gaat uit naar blues, die zijn oorsprong vindt in Chicago en Texas. Ook buiten Nederland is de Greyhound Blues Band met succes op de diverse bluespodia te vinden zoals in Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland. Naast de reguliere optredens wordt de band regelmatig ingezet als begeleidingsband van internationale bluesmuzikanten.
Noteer alvast de datum van 28 maart 2020 in uw agenda en kom die avond naar de Bluesavond in Hoogkerk. Hierboven vinden jullie de poster van die avond met alle gegevens. Kaarten a €10,-  zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen (aan de deur zijn de kaarten € 12,50).
Met vriendelijk groet,
De organisatie (Dorpshuis Hoogkerk , Zuiderweg 70 Groningen)

Reacties