Adopteer een kerstboom!

30 november 2020Categorie: Bewonersinitiatief Duurzaamheid

Wij gaan er weer voor, de 11e keer inmiddels. En als je in Koffietijd hebt gezeten, dan weet je dat duurzaamheid eindelijk mainstream begint te worden (?). Over kerstbomen heb ik het dan, want maandag 7 december kun je weer bij TuinindeStad terecht om een kerstboom uit te zoeken, die je in januari weer terug brengt. De boom gaat de grond weer in en kan het volgend jaar opnieuw in je huiskamer staan. Kom dus lekker langs bij TuinindeStad. Wij hebben de ruimte, geen gedrang, coronaproof. Dagelijks (maandag tm zondag) van 13.00 tot 16.30 uur, want daarna wordt het te donker. Meer info en prijzen vind je hier.

Adopteereenkerstboom.
Zo’n 100 adoptieouders hebben hun eigen kerstboom de afgelopen weken opnieuw gereserveerd. Dat betekent dat er nog zo’n 100 bomen vrij zijn voor nieuwe klanten.
Iets meer dan 80% van deze adoptiebomen heeft de herplant overleefd. Adoptiebomen worden opgekweekt met een compacte kluit, die de overlevingskans met sprongen vergroot. Kijk op onze website als je hier meer over wilt weten.

Lokale bomen
Omdat wij (nog steeds) te weinig adoptiebomen hebben, verkopen wij ook reguliere bomen, van Jaap Bolhuis uit Haren. Die hebben in ieder geval niet kilometers gereden, voordat ze in je huiskamer staan. Deze bomen kan je ook bij ons terug brengen, al is de slagingskans bij herplant wel lager. Afgelopen jaar werden er zo’n 200 bomen terug gebracht, waarvan ca 50% het heeft overleefd.

en dan nog een aanbieding (waarmee we de wereld weer wat groener maken):

Kerstbier
Randijk, onze moederkwekerij in Leusden, is een samenwerking aangegaan met Lowlander, een lokale brouwerij uit Amsterdam. Lowlander brouwt namelijk een winter IPA, op basis van het snoeiafval van onze adoptiebomen (en die is echt lekker, kan ik je verzekeren). Lowlander bouwt samen met Randijk aan een groot kerstbomenbos, annex kwekerij; om zo in 10 jaar tijd onze adoptieboom tot de standaard kerstboom te maken. Jonge, hippe en ambitieuze types, die brouwers van Lowlander. Ze hebben voor de klanten van TuinindeStad een kortingsactie bedacht. Klik door als je meer wilt weten en/of gelijk wilt bestellen: https://www.lowlander-beer.com/shop/adopteer-een-kerstboom-deal/ Wel snel zijn. Bestellen kan alleen online en moet uiterlijk 30 november (anders krijgen we het bier niet meer op tijd in Groningen).

PS. Je kan ook nog steeds online je lokale eten bestellen bij de Streekboer en op vrijdagmiddag tussen 17.00 en 19.00 bij TuinindeStad afhalen. Goed voor de boer, goed voor ons  milieu en gewoonweg lekkerder. 

Reacties