Activiteiten Forum Bibliotheek Hoogkerk

4 juli 2019Categorie: Algemeen

Hierbij een overzicht met de leukste activiteiten voor kinderen én handige hulpmomenten voor volwassen de komende maanden in de Groninger Forum bibliotheek locatie Hoogkerk.

PERSBERICHT

ZOMEROPENINGSTIJDEN
In de periode van maandag 29 juli t/m  zondag 18 augustus is onze bibliotheek in Hoogkerk geopend op dinsdag en donderdag van 08.30 – 17.30 uur.

OUDER & KINDCAFÉ heeft een nieuwe naam
Het ouder & kindcafé in de Forum Groningen bibliotheken heet vanaf nu Kleintje Koffie. Kleintje Koffie is de plek waar iedereen; papa, mama, verzorger, oppas of grootouder met jongen kinderen (0-4 jaar) van harte welkom is. Hier krijg je de leukste tips en adviezen over kinderboeken. Regelmatig is er een deskundige aanwezig om wat te vertellen over specifieke ontwerpen zoals babygebaren, mediaopvoeding of muziek- en bewegen met jonge kinderen.

Elke 2e maandag van de maand (m.u.v. juli & augustus)| 10.00 – 11.30 uur | voor iedereen met jonge kinderen | gratis toegang

FORUM BIBLIOTHEEK OP FACEBOOK
De bibliotheken van het Groninger Forum hebben hun eigen plek gekregen op Facebook. Een plek speciaal voor al het nieuws over onze bibliotheken, de activiteiten en de leukste events. Je leest hier alles over de nieuwbouw in het centrum en de bibliotheeklocaties. Meld je aan, en mis niks!

Forum Bibliotheek (Hoogkerk)

VAKANTIEBIEB
Elke zomer is er de VakantieBieb, een cadeautje van de bibliotheek voor iedereen. Het is een gratis app die je kunt downloaden om offline e-books te lezen. Lekker handig voor op vakantie!

Hoe werkt het?
Via de app van de VakanieBieb kun je gratis e-books downloaden en offline lezen. Aan het eind van de vakantieperiode worden ze weer automatisch verwijderd uit de app. Handig én makkelijk dus. In de VakantieBieb-app staan meer dan dertig e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Dus voor ieder kind een passend én leuk boek! Naast het ruime aanbod voor kinderen, heeft de VakantieBieb ook romans, spannende en informatieve e-books voor volwassenen. De app is beschikbaar voor Apple en Android, dus ga naar de Play Store of de App Store en download alvast de gratis VakantieBieb-app op je mobiel of tablet. Voor meer informatie kijk je op groningerforum.nl/vakantiebieb

>> Activiteiten voor jeugd

CLUBHUIS
Elke twee weken organiseren wij het Clubhuis. De leukste doe-plek voor kinderen in jouw buurt. We gaan striptekenen, films kijken met een VR-bril, parcourtjes maken met Ozobotjes. Er is altijd genoeg te doen en te ontdekken! Je kunt in- en uitlopen wanneer je zin hebt.

Elke 1e en 3e woensdag van de maand (m.u.v. augustus) | 15.00 – 17.00 uur | voor kinderen vanaf 4 jaar | gratis toegang

CLUBHUIS speciale editie – Lego We Do
Lego is het allerleukste speelgoed omdat je er van kunt maken wat jij wilt. En dan leer je er ook nog eens bij programmeren. Wie weet wandelt jouw robotje straks door de bibliotheek.

Woensdag 4 en 18 september | 15.00 – 17.00 uur | gratis toegang

++

CODERDOJO
Websites, robots, computers, mobiele telefoons, games, we kunnen niet meer zonder. Ze hebben één ding gemeen, ze werken allemaal op basis van een programeertaal. Wil jij dit ook leren? Kom naar de Coderdojo en maak op een eenvoudige manier kennis met het programmeren van code. We leren werken in Scratch en Python, websites en apps bouwen, games ontwikkelen en te spelen. Ben je bezig met een eigen project en kom je er niet helemaal uit? Kom gerust langs, er is altijd iemand die je verder kan helpen.  

Elke 3e zaterdag van de maand | 10.00 – 12.00 uur | voor kinderen van 7 tot 12 jaar | gratis toegang

++

KLEINTJE KOFFIE speciale editie – baby- en peuterworkshop Massage & Yoga
In september openen we het nieuwe seizoen met een baby- en peuterworkshop Massage & Yoga. Tijdens deze gratis workshop van een uur maak je in het eerste deel kennis met massage en in het tweede deel met yoga voor je kindje. Massage is een manier om intens contact te maken met je kindje. Het lichamelijke contact is zeer positief voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby of peuter. Met yoga-oefeningen ga je op een speelse manier samen met je kindje bewegen, genieten, zingen en ontspannen. 

Maandag 9 september | 10.00 – 11.30 uur | gratis toegang

>> Activiteiten voor volwassen

LEESCLUB MAKKELIJK LEZEN
Lezen is leuk. Samen lezen is nog leuker. Ook als je moeite hebt met lezen. Daarom is er de Leesclub Makkelijk Lezen. Iedereen is welkom.

Iedere dinsdag (m.u.v. schoolvakanties) | 10.00 – 11.00 uur | meedoen is gratis

Meer informatie over de specifieke activiteiten en laatste data en tijden vind je op de website: groningerforum.nl/bibliotheek-hoogkerk

VACATURE GASTVROUW/GASTHEER
Voor al onze bibliotheeklocaties zijn we op zoek naar vrijwilligers die bij ons gastvrouw/gastheer willen zijn. Je bent als vrijwilliger hét gezicht voor onze bezoekers en ontvangt hen gastvrij en je beantwoordt allerlei vragen. Meer informatie hierover is te vinden via groningerforum.nl/vrijwilligers.

Reacties