Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

29 maart 2019 | 20:00 - 22:00

| Gratis

Vereniging Hart van Hoogkerk-Presentatie bijenhouderij

Luuk Hillebrands imker uit Stadskanaal

Sinds 1974 bezig met de bijenhouderij, zowel praktisch, als bestuurlijk.
Altijd al een brede belangstelling gehad voor de natuur in het algemeen. Die interesse is later van pas gekomen in zijn opleiding tot onderwijzer bo en later tot docent vo.
Vanaf augustus 1972 is hij tot zijn pensionering in 2004 als docent-biologie werkzaam geweest aan het Comenius College/Noorderpoort in Stadskanaal.
In 1974 werd een cursus-beginnend-imker gestart en uit pure belangstelling heeft hij zich daarvoor ingeschreven. Dit, om met name in de theoretische biologielessen een aspect uit de praktische gang van zaken te kunnen inbrengen.
Vervolgens is Luuk bijna 25 jaar voorzitter geweest van de NBV-Afdeling Stadskanaal en daarna nog een aantal jaren voorzitter van de overkoepelende NBV-Groep Groningen. Deze Groep Groningen vertegenwoordigt de 13 imkerverenigingen in de provincie.
Momenteel imkert hij met een vaste imkermaat op een bijenstand met zo’n 10 bijenvolken in de buurt van de “Veenhuizer Stukken”, aan de rand van Stadskanaal.
Op 29 maart gaat hij o.a. vertellen over effecten van het bijengedrag voor de agro-economie, beplanting in de tuin, imkeren door de seizoenen, huisvesting van honingbijen en nut voor het milieu. Wij nodigen u van harte uit voor deze inspirerende avond!

Reacties

Gegevens

Datum:
29 maart 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.blgroningen.nl/locaties/de-kerk-van-leegkerk

Locatie

Kerk Leegkerk
Leegeweg 38
Groningen, Groningen 9746TC Nederland

Telefoon:
050-3181433
Site:
www.kerkleegkerk.nl

Organisator

Hart van Hoogkerk
E-mail:
info@hartvanhoogkerk.nl
Site:
https://www.hartvanhoogkerk.nl/

Reacties