Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

11 november 2016 | 20:00 - 21:00

| Gratis

Mona Lisa komt to leven in Hoogkerk

Op vrijdag 4 november komt Mona Lisa tot leven in de Theresiakapel in Hoogkerk. Ensemble Oriana, bestaande uit Esther Kronenburg – sopraan en Hidesato Sugiyama en Anneke Hoekman – renaissanceblokfluiten, geven dan een concert met muziek uit de tijd waarin Leonardo daVinci dit beroemde schilderij maakte. De dame op het schilderij heet eigenlijk Lisa di Antonmaria Gherardini di Montagliari. Zij was de vrouw van een rijke zijdehandelaar in Florance, waar de familie diMedici erg goede zaken deed voor de kunsten. Belangrijke componisten die aan het hof werkten waren bijvoorbeeld Guillaume Dufay, Heinrich Isaac en Alexander Agricola. Tijdens het concert vertellen de musici kort over de stijlperiode, de muziek en de instrumenten. De blokfluitisten bespelen een speciale set renaissance instrumenten van 20 centimeter tot anderhalve meter lang, die speciaal voor hen gebouwd zijn. Meer informatie over het ensemble kunt u vinden op www.ensemble-oriana.com

Hoewel dit concert geen speciaal kinderconcert is, zijn kinderen die stil naar muziek kunnen luisteren onder begeleiding van een volwassene van harte welkom.
Het concert op 4 november is gratis toegankelijk, begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 60 minuten. Na afloop wordt er een collecte gehouden.
fluiten

Reacties

Gegevens

Datum:
11 november 2016
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , ,
Site:
http://www.ensemble-oriana.com

Locatie

Theresiakapel
Zuiderweg 38
Hoogkerk, Groningen 9745 AD Nederland

+ Google Maps

Telefoon:
06-10207180
Site:
http://theresiakapel.nl

Organisator

Anneke Hoekman
Telefoon:
06-48912241
E-mail:
hoekmananneke@gmail.com
Site:
www.annekehoekman.nl

Reacties