Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

28 augustus 2016 | 18:00 - 23:55

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 4 september 2016 at 18:00

One event on 11 september 2016 at 18:00

Huiskamergesprek Jan van der Zeestraat op OOG-TV

Zondagavond 28 augustus wordt op OOG TV het eerste deel uitgezonden over een huiskamergesprek in de Jan van der Zeestraat in Hoogkerk. Deel 2 is te zien op zondag 4 september en deel 3 op 11 september. U kunt de filmpjes ook zien op Stadjers TV (Hoogkerk)
Wijkreporter Els Zuidema is in gesprek met Johan Meijering, Greet Waltmans en Klaas Staghouwer. Herinneringen worden opgehaald over de Kijkbungalow en de Ploegmanifestatie 25 jaar geleden.
Johan Meijering kwam in 1991 te wonen in de wijk Minerva. Hij kocht met zijn toenmalige partner de eerste bungalow in Jan van der Zeestraat. Het idee van de kijkbungalow is eigenlijk ontstaan tijdens de bouw. Hij wilde laten zien dat je met kleine veranderingen toch een ander woonklimaat kunt creëren.
Vele mensen hebben de Kijkbungalow bezocht. In zijn enthousiasme kreeg hij buurtbewoners mee om in 1993 hun huis 1 dag open te zetten voor een Ploegmanifestatie. Wonende in Jan van der Zeestraat in de Ploegbuurt werd op deze unieke wijze aandacht geschonken aan de kunstkring de Ploeg die in dat jaar 75 jaar bestond. Bijgaande  foto is toen gemaakt.
Door de enorme reacties heeft Johan Meijering besloten een boek te schrijven over deze hele periode. Op zaterdag 17 september zal in het centrum van Groningen in de Concertzaal van de stichting VRIJDAG, Sint Jansstraat 7, het boek op een feestelijke manier worden gepresenteerd (nadere informatie komt nog).

Reacties

Gegevens

Datum:
28 augustus 2016
Tijd:
18:00 - 23:55

Reacties