Acties voor kunstwerk Zuiderweg

25 maart 2019Categorie: Algemeen

In april gaat de Kunstcommissie van de VWH acties houden bij verschillende supermarkten in Hoogkerk, ten behoeve van het entreekunstwerk op de rotonde van de Zuiderweg. Op 6 april zullen zij aanwezig zijn bij de Poiesz, op 13 april bij de Albert Heijn, op beide data van 10:00u tot 15:00u. Daar zullen zij u informeren over de voortgang van het project, crowdfundacties, en kunt u ideeën leveren voor iconen in het kunstwerk. Op 13 april zal ook de kunstenaar Reinier van den Berg aanwezig zijn.

Iconen
Het kunstwerk is getiteld ‘Heden, verleden en toekomst’ en zal bestaan uit een sokkel met een brein uitgevoerd in cortenstaal. Deze sokkel wordt omringd door een open cirkel met cortenstalen panelen die verwijzen naar de strokartonindustrie. De openingen tussen de panelen verwijzen naar de suikerindustrie. In de panelen zullen ‘iconen’ gemaakt worden: afbeeldingen die te maken hebben met Hoogkerk. Daarvoor kunt u tijdens de acties ideeën inleveren. De iconen zullen beoordeeld en uitgewerkt worden door de kunstenaar.

Statiegeld
Bij de Poiesz Hoogkerk zal in de maand april een statiegeldactie zijn ten behoeve van het kunstwerk. U kunt uw statiegeldbon deponeren in de daarvoor bestemde doos.

Crowdfunding
Het kunstwerk is een burgerinitiatief, bedacht en uitgewerkt door bewoners. Naast sponsoring door bedrijven, stichtingen en de gemeente Groningen willen we u graag de mogelijkheid geven om te doneren. Dat kan via NL03RBRB0706625579 t.n.v. E. Zuidema, Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

Rabobank Clubkas Campagne
Bent u lid van de Rabobank? Van 11 t/m 30 april kunt u uw stem uitbrengen voor het kunstwerk op de rotonde door te stemmen op Vereniging Wijkraad Hoogkerk.

Reacties