Aanpassing fietsoversteek rotonde transferium Hoogkerk

27 april 2017Categorie: Nieuws Verkeer

De oversteek voor fietsers bij de rotonde transferium Hoogkerk (provinciale weg N372) wordt verlegd om het oversteken voor fietsers te verbeteren. Dit gebeurt van maandag 1 tot en met woensdag 10 mei. Het verkeer ondervindt hiervan geen hinder.

Verruimen bocht
De bocht van het fietspad bij de rotonde wordt verruimd voor fietsers die vanuit de richting Peize langs de rotonde rijden. Dit is nodig omdat zij slecht zicht hebben op het gemotoriseerde verkeer uit de richting Peize dat afslaat richting Eelde – Paterswolde.

Gewijzigde situatie
Deze situatie is ontstaan nadat eind 2016 de Borchsingel op de rotonde is aangesloten. Daardoor moeten fietsers uit de richting Peize nu de Borchsingel  oversteken bij het passeren van de rotonde. Fietsers hebben daardoor slecht zicht en het komt voor dat wachtende auto’s fietsers hinderen bij het oversteken. Daarom heeft de provincie Drenthe samen met de gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Groningen besloten dit probleem op te lossen door de bocht van het fietspad te verruimen en ook de afstand tussen de fietsoversteek en de rotonde groter te maken.

Geen hinder
De werkzaamheden zijn op woensdag 10 mei afgerond. In juli wordt nog een deklaag op het asfalt van het fietspad aangebracht. Fietsers kunnen de rotonde normaal passeren. Ook voor het overige verkeer is er geen hinder tijdens de werkzaamheden.

Bij slecht weer kan de planning van de werkzaamheden veranderen.

(Bron: Provincie Drenthe)

Reacties