A28 vanaf Groningen richting Assen een weekend dicht

11 juni 2021Categorie: Verkeer

Van vrijdag 11 juni (22.00 uur) tot maandag 14 juni (06.00 uur) is de A28 vanaf het Julianaplein tot Groningen-Zuid afgesloten voor alle verkeer in de richting van Assen. Ook de Brailleweg is in dit weekend dicht voor alle verkeer.

Verkeer naar Haren
Het verkeer richting Haren en Assen heeft verschillende opties. Als je naar Haren wilt rijden, kun je over via afrit 36a (Martini) naar de Laan Corpus den Hoorn en vervolgens de oprit naar de A28 richting Assen nemen. De tweede optie is via de zuidelijke ringweg, afrit 37 naar de Hereweg en vervolgens via de Van Ketwich Verschuurlaan de oprit naar de A28 richting Assen.

Omleidingsroutes voor verkeer tussen Groningen en Haren. In rood de afsluiting, in groen de omleidingsroutes.
Omleidingsroutes voor verkeer tussen Groningen en Haren. In rood de afsluiting, in groen de omleidingsroutes.


Verkeer naar Assen
Verkeer met eindbestemming Assen heeft twee extra opties. Omdat we verwachten dat het op de Laan Corpus den Hoorn druk wordt komend weekend, wordt het verkeer aangeraden om via de N372 en N386 (via Peize naar Tynaarlo) of via de A7 en N33 (via Zuidbroek, Veendam en Gieten) te rijden.

Adviesroutes voor verkeer naar Assen. Groen is de route via de N372 en N386, oranje/geel is de route via de A7 en N33.
Adviesroutes voor verkeer naar Assen. 

Omleiding voor verkeer Brailleweg
Autoverkeer wordt omgeleid via het Julianaplein naar het Vrijheidsplein en vervolgens naar de Laan Corpus den Hoorn en de Van Ketwich Verschuurlaan.

Fietsers vanuit de binnenstad worden omgeleid via het tunneltje onder het Julianaplein door, de Maaslaan en de Papiermolentunnel en andersom.

Omzetten verkeer naar nieuw viaduct
Combinatie Herepoort is de afgelopen periode druk bezig geweest met de bouw van een nieuw viaduct over de Brailleweg. Tijdens het weekend van 11-14 juni wordt de rijbaan richting Assen omgezet naar het nieuwe viaduct. Ook de nieuwe oprit vanaf de Brailleweg naar de A28 wordt aangesloten. Vanaf maandag 14 juni rijdt het verkeer richting Assen over het nieuwe viaduct en de nieuwe oprit.

25-28 juni: omzetten verkeer richting Groningen
In het weekend van 25 tot 28 juni wordt het verkeer op de A28 richting Groningen omgezet naar het nieuwe viaduct. In dat weekend is de A28 dicht in de richting van Groningen.

Bron: Groningen Bereikbaar

Reacties