26 huizen openen deuren tijdens Duurzame Huizendag op 11 juni

9 mei 2022Categorie: Duurzaamheid Gemeente

Hoogkerk en Buitenhof doen ook mee!

Tijdens de Duurzame Huizendag op zaterdag 11 juni 2022 van 13:00-17:00 uur zijn inwoners van de gemeente Groningen van harte welkom bij duurzame woningeigenaren uit de hele gemeente. Hier horen ze ervaringen van anderen en kunnen met deze inspiratie zelf aan de slag. De dag is gratis voor bezoekers en een initiatief van Duurzaam Groningen (gemeente Groningen) en energiecoöperatie Grunneger Power. Ook duurzame wijkinitiatieven uit de gemeente zijn nauw betrokken bij deze dag.

Bezoek duurzame huizen en tuinen
Tijdens de Duurzame Huizendag staat duurzaamheid in huis en tuin centraal. Het brengt inwoners inspiratie en inzichten zodat ze zelf verder kunnen. Denk aan het geluid van een warmtepomp, het comfort van een geïsoleerde woning, zonnepanelen die genoeg opwekken voor huis én auto en een groene tuin die goed is voor de natuur. Ook kunnen inwoners een kijkje nemen in een woning die is aangesloten op het warmtenet van de gemeente en Warmtestad. Wethouder Energietransitie Philip Broeksma: “We begonnen een paar jaar geleden met 3 woningen en tientallen bezoekers. Nu doen er 26 woningen mee en is er plek voor 300 bezoekers. We hebben ervaren hoe waardevol het is om bij elkaar te kijken. Verduurzamen is vernieuwen. Je doet dingen die je nog niet deed en dan is het mooi dat je van elkaar kunt leren. Ik ben trots op de deelnemers en initiatieven die dat ook dit jaar weer mogelijk maken’.

Meld je aan voor de Duurzame Huizendag
De Duurzame Huizendag vindt in het voorjaar plaats op 11 juni 2022 en in het najaar op 8 oktober 2022. Aanmelden voor de voorjaarseditie op 11 juni is gratis via www.duurzaamgroningen.nl/duurzamehuizendag

Reacties