22 december vieren we de zonnewende

16 december 2022Categorie: Algemeen

Binnenkort is het zo ver
Op 22 december vieren we weer de Zonnewende. Dat betekent dat vanaf die dag de dagen weer gaan lengen en de nachten weer gaan korten. We gaan weer naar het licht, zelfs in deze schijnbaar wat donkere tijden. Het is het licht wat we juist zo hard nodig hebben, waar we zo naar uitkijken.

Dag om te vieren
Daarom is de Zonnewende een dag om te vieren en dat gaan we doen middels een klankvoordracht in de fraaie Kerk van Leegkerk. We hadden dit graag op 21 december gedaan maar op die datum is de Kerk al bezet voor een andere mooie viering. Daarom hebben we de keuze op de dag erna, donderdag 22 december, laten vallen. De dag waarop we al een aantal minuten langer van het licht kunnen genieten.

Hart van Hoogkerk
De vereniging “Hart van Hoogkerk” heeft het heft weer in handen genomen na een lange periode van inactiviteit en presenteert thans in samenwerking met praktijk “De Zingende Schaal” een klankvoordracht met als thema “Van Donker naar Licht”.
Deze zal worden gegeven door Erik Keuning, die dit enige jaren geleden ook al meerdere malen heeft gedaan. Erik maakt gebruik van een aantal klankschalen in verschillende maten, een gong en wat zich nog meer aandient. Door de schalen op verschillende manieren aan te slaan en met verschillende soorten kloppers ontstaat een enorm rijk kleurenpalet – van donkere naar lichtere tinten en alles wat zich daar nog weer tussenin bevindt. Daarom draagt deze klankvoordracht dan ook de naam “Van Donker naar Licht”. Ook is er ruimte gecreëerd om een enkele tekst voor te dragen.

Hopen op mooie opkomst
We hopen op een mooie opkomst om deze viering tot een bijzondere ervaring te kunnen maken.

Datum: 22 December.
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Locatie: Kerk van Leegkerk.
Adres: Leegeweg 38 te Leegkerk.
Entree: Vrijwillige bijdrage na afloop.
Aanmelden: dezingendeschaal@gmail.com of dijkg55@hotmail.com

Aanmelden is wenselijk i.v.m. het maken van de opstelling van de instrumenten op de juiste plek in de Kerk.

Reacties