2010 Opening “Groter dan Groningen ” met waterpark Westpoort

27 maart 2010Categorie: Kunstcommissie
12 februari 2010 werd bij het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in de Oosterpoort aan de Trompsingel in Groningen de tentoonstelling “Groter dan Groningen “geopend. Deze tentoonstelling omhelst de uitbreiding van de stad Groningen. Door deze uitbreiding verandert de skyline van Groningen, de lege plekken in de stad en de stadsranden
De opening werd verricht door  Wethouder Frank de Vries, inwoonster van Hoogkerk Els Zuidema en Macha Roesink uit de snelst groeiende stad van Nederland Almere.
Bij de openingshandelingen mochten deze 3 personen de stad uitbreiden op hun eigen manier.
Als eerste mocht Els Zuidema haar idee kenbaar maken. Groningen heeft een grootse attractie nodig. Zij koos er voor om op het gebied van fase 2 van Westpoort een groot Waterpark aan te leggen. Hierin moeten de meest nieuwe snufjes op watergebied komen. In samenhang hiermee ziet ze een groot overdekt Snow-world. Het warme water en de koude sneeuw moeten zorgen voor een zuinig energie verbruik. Het moet elkaar aanvullen. Het gebouw zal de vorm krijgen van een piramide. De ruimte er tussen kan bv. worden gebruikt voor verschillende mogelijkheden zoals een bewaakte parkeergarage voor personenauto’s en vrachtauto’s. Aan de westkant van het Waterpark wordt ruimte gemaakt voor aanlegsteigers ten behoeve van pleziervaartuigen. Er zal dan een goede verbinding moeten worden gemaakt vanaf het Leekstermeer naar het Hoendiep, Aduarderdiep en Reitdiep.
Opening expo CBK groei stad met kunst 12 februari (17)
Door dit grote project ontstaat er veel werkgelegenheid en de nieuwste ontwikkelingen op gebied van water, energie en techniek kun je hierin kwijt.
Vervolgens ging wethouder Frank de Vries bouwen op de bestaande locatie Meerstad en tenslotte zag Macha Roesink mogelijkheden voor tijdelijke invulling op het terrein van de Suikerunie Groningen.
Hun ideeën mochten ze met verschillende gekleurde blokken bouwen op een groot kunstwerk van Krijn de Koning.
Els bouwde het meest bekende bouwwerk van Groningen “de Martinitoren” af in dit kunstwerk en met deze handeling werd de tentoonstelling geopend.
Opening expo CBK groei stad met kunst 12 februari (23)

Reacties