Sorting by

×

Gemeente wil wijziging in omgevingsplan voor De Halm

De gemeente is van plan een wijziging door te voeren in het omgevingsplan (voorheen: bestemmingsplan) voor het ‘bedrijventerrein Hoogkerk-oost/De Halm’, waar de kartonfabriek van Solidus was gevestigd. Daarover is deze week een bewonersbrief verspreid aan directe omwonenden. De gemeente schrijft in de bewonersbrief het volgende:

‘Gelet op de omgeving vindt de gemeente dat zware industrie niet meer passend is voor deze locatie. Daarom heeft de raad van Groningen op 20 december een voorbereidingsbesluit genomen. Dit besluit houdt in dat zware industrie op deze plek tijdelijk, tot 1 januari 2025, kan worden tegengehouden.’

In 2025 wil de gemeente dit voorbereidingsbesluit verwerken in het omgevingsplan. Daardoor kan er zich ook na 2025 geen zware industrie meer vestigen op de locatie van Solidus. Concreet gaat het om de volgende twee maatregelen: alleen bedrijven binnen categorie 1 tot en met 3.1 kunnen zich dan in de toekomst vestigen op het terrein. Daarnaast wordt de maximale bouwhoogte aangepast naar 15 meter.

In het najaar volgt een inspraakronde over deze wijziging van het omgevingsplan voor De Halm.

Verkoop terrein

Solidus is inmiddels bezig met de verkoop van het terrein. Er zijn verschillende partijen die interesse hebben getoond. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over wat er terugkomt op deze locatie.

Foto: Halmfabriek in Hoogkerk. Door Hardscarf.

0 reacties