Veiligheidsshouw AZC Eemsgolaan

Donderdag 12 september heeft een afvaardiging van de VWH meegelopen met een veiligheidsschouw, gedaan door onderzoeksbureau Beke, voor een mogelijk toekomstige AZC-locatie aan de Eemsgolaan

Wat is een Veiligheidsschouw?

Een veiligheidsschouw is een grondige evaluatie van een potentiële AZC-locatie, waarbij verschillende aspecten worden onderzocht om de veiligheid te beoordelen. Dit proces wordt uitgevoerd door een team van deskundigen, waaronder onder andere vertegenwoordigers van onderzoeksbureau Beke, WIJ, politie, VWH en bewoners uit Hoogkerk en omstreken. Een veiligheidsschouw wordt uitgevoerd om de veiligheid van zowel de omwonenden als die van de toekomstige bewoners van het AZC te waarborgen. De Schouw ging via routes die de toekomstige bewoners hoogst waarschijnlijk zullen volgen naar winkels, scholen, vertier in de omgeving etc.

Bureau Beke is een onafhankelijk onderzoeksbureau, waarvan wij de indruk hadden dat zij zeer nauwgezet de, door ons aangedragen veiligheidsrisico, in kaart brachten. Zij namen hier uitgebreid de tijd voor. Er was echter niet genoeg tijd om de gehele schouw te doen, zodat er een afspraak wordt gemaakt voor een vervolgschouw.

Wij houden u op de hoogte.

0 reacties