Sorting by

×

Bietencampagne start op 17 september

De bietenoogst staat op het punt te beginnen en dat betekent ook dat de fabriek Vierverlaten van Cosun Beet Company weer met de bietverwerking zal gaan starten. De campagnestart zal zijn op dinsdag 17 september 2024 en dat is wat aan de late kant. De relatief late start heeft te maken met de late inzaai in verband met het natte voorjaar. De fabriek zal vanaf 17 september 24/7 in bedrijf zijn en gedurende deze campagne zullen naar verwachting circa 3,5 miljoen ton bieten worden verwerkt. De verwachte duur van de bietencampagne is 127 dagen, de laatste bieten zullen in de tweede helft van januari 2025 dan ook worden verwerkt tot suiker.

Het in bedrijf zijn van de fabriek Vierlaten en het bietentransport zal vast niet onopgemerkt blijven. Cosun Beet Company wil zich maximaal inspannen om de impact op de omgeving tot een minimum te beperken.

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Hendrik Cazemier, de milieucoördinator van de locatie Vierverlaten (hendrik.cazemier@cosunbeetcompany.com, 06-34120647)

Foto: Ronald Vergoed.

0 reacties