Sorting by

×

Sterk Hoogkerk in uitvoering

Je hebt het vast gemerkt als je door Hoogkerk komt: de brug aan de Zuiderweg wordt onder handen genomen. Naast regulier onderhoud wordt de brug deze weken bijgeverfd en opgeknapt. Dit is één van de 16 projecten die bewoners afgelopen jaar bij Sterk Hoogkerk gekozen hebben. Verschillende van de projecten zijn gaande of al uitgevoerd.

Een ander project is de opening van de WC’s bij de Ruskenveense plas. Dankzij Sterk Hoogkerk en vooral een groep vrijwilligers zijn deze WC’s bij warm weer dagelijks geopend en hebben we de openingstijden kunnen verruimen. De WC’s zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor mensen in een rolstoel) en te vinden bij het gebouw van tennisvereniging LTC Hoogkerk.

Bankjes

Bij het Westpark is een bankje geplaatst, en ook bij de plas bij Bangeweer. Dit tweede bankje is onderdeel van de wandelroute langs Bangeweer. Dit project is nog in ontwikkeling: zo komt er een trap bij de Johan van Zwedenlaan en wordt er vaker gemaaid door de gemeente. In mei zijn er twee banken met bloembakken geplaatst aan de Zuiderweg. Een derde komt er nog bij, naast de Kruidvat aan het Hoendiep.

Andere projecten zitten nog in de pijplijn: na afronding van Aanpak Ring Zuid op 1 september is er meer ruimte om de verkeersprojecten op de Zuiderweg aan te pakken. De komende maanden hoor je daar meer over!

Bankje bij het Westpark

Sterk Hoogkerk 2024

Ondertussen is de nieuwe editie van Sterk Hoogkerk bezig. Alle ingediende ideeën worden door de gemeente bekeken op haalbaarheid, en als dat nodig is in overleg met de indiener aangepast. Van 23 september tot en met 15 oktober kun je via sterkhoogkerk.nl online stemmen op de ideeën, en tijdens het Stemfestival op 18 oktober in het dorpshuis van Hoogkerk. De gekozen ideeën worden in 2025 uitgevoerd!

Houd onze kanalen in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rond Sterk Hoogkerk! Meer informatie vind je op sterkhoogkerk.nl

Foto kop: schoonmaak Hoogkerksterburg. Foto: Benne de Jong

0 reacties

Informatie

Auteur

Harm Havinga

Geplaatst op

aug 26, 2024