Sorting by

×

Werkgroepen De Buitenhof

Contact

Neem contact met ons op als je meer wilt weten of interesse hebt in één van onze werkgroepen. De activiteiten vind je in het nieuwsoverzicht

Stuur een mail naar: communicatie@debuitenhof.info

Activiteiten

De werkgroep activiteiten is het team dat de organisatie van evenementen in de buurt op zich neemt. Het zomerfeest, Koningsdag en BuurtCultuur (voor volwassenen en jeugd) komen jaarlijks terug op hun agenda.

Aanspreekpunt voor deze werkgroep is Nienke Funke.

Communicatie


De werkgroep communicatie maakt 4x per jaar de buurtkrant. Kopij uit en over de Buitenhof is welkom en advertenties kunnen geplaatst worden.  Aanspreekpunt is Koen Peeters (06-29017398).

Groen en Spelen

Groen en Spelen houdt zich bezig met het groen in de wijk. De werkgroep organiseert BuitenWerk: daar waar de grote machines van de gemeente niet kunnen komen wordt het groen rondom de wijk door buurtgenoten onderhouden. Gezellige snoei- en hooimiddagen eindigen met een lekkere picknick. Hierbij werken we samen met de gemeente.

Andere activiteiten zijn: Lentekriebels, slootmiddag, spelen op het Landje Daar en in september het Oogstfeest.

Het resultaat zie je onder andere aan de bloeiende bollen in de lente en de fruitbomen aan de Fivelgolaan. Rondom de wijk is het mooi wandelen en spelen op het Landje Daar en in de groenranden.

Leden van de werkgroep: Ellen Reehorst, Diana Meijer, E. Gleis, Margriet van der Molen en Wilma Borm.

Verkeer en Geluid

De werkgroep Verkeer en Geluid houdt zich bezig met de verkeersveiligheid, de geluidsoverlast van de A7/N7 en verder met alle verkeerszaken die van belang zijn voor de wijk. De ruimere verkeersomgeving rond De Buitenhof heeft de volle aandacht. De werkgroep heeft vanaf haar oprichting een actieve vertegenwoordiging in de Verkeerscommissie van de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH). 

Overheidsplannen op verkeersgebied worden intensief gevolgd. Eventueel wordt ingezet op inspraak en beïnvloeding van politieke besluitvorming. Aanspreekpunt: Rutger Noordam

Buurtgroep AZC Eemsgolaan

Link: https://www.facebook.com/groups/1189561419043347  

Deze facebookgroep is bedoeld als informatiekanaal speciaal en exclusief voor direct omwonenden van de geplande noodopvang aan de Eemsgolaan 7. Dat zijn de bewoners van De Buitenhof, De Kring, Peizerweg, Bedrijventerrein West en het aangrenzende gebied van Hoogkerk.

Met deze informatie kan iedereen een eigen mening vormen. Het is dan ook uitdrukkelijk niet de bedoeling om in discussie te gaan in deze groep.

 

De Buitenhof

Hoe staat het met de voortgang van het proces rond de komst van een noodopvang aan de Eemsgolaan? Door dit...
Zaterdag 14 september viert De Buitenhof haar 25 jarig bestaan! Alle kinderen en volwassen die in en rond de Buitenhof...

Showing all 2 results