Sorting by

×
groenebruggenbouwers@vwhoogkerk.nl
Vensterschool Hoogkerk | Zuiderweg 70/5 | 9744 AP Groningen

Over de Groene Bruggenbouwers

Groene Bruggenbouwers

Groene Bruggenbouwers van Duurzaam West is een werkgroep voor duurzaamheid in Hoogkerk en omgeving. We voeren laagdrempelige acties en projecten uit. Daarmee willen we duurzaamheid in onze omgeving bevorderen. De focus van onze werkgroep is biodiversiteit en klimaatadaptatie, energie(besparing), voedsel, industrie maar vooral: Elkaar energie geven voor een mooie, duurzame buurt! Ons initiatief functioneert als commissie van de VWH.

Groen

Energie

Werkgroep groen richt zich op het vergroenen van Hoogkerk en omgeving: daarmee maken we weer meer ruimte voor de natuur, helpen we de biodiversiteit en gaan we wateroverlast en hitte in de zomer tegen (klimaatadaptatie). Dat doen we door laagdrempelige acties: Tegelwippen, plantvakken maken, vergroenen in de openbare ruimte en in je eigen tuin. De werkgroep komt regelmatig bij elkaar en organiseert activiteiten om bijvoorbeeld plantvakken te onderhouden, maar ook een duurzame markt of een lezing.

We werken dit jaar samen met de gemeente Groningen in het project over klimaatadaptatie. We spreken over het vergroenen van het centrum van Hoogkerk, we organiseerden een duurzame informatiemarkt, we vragen Wierden en Borgen om te helpen de huurhuizen van regentonnen en groene daken te voorzien, en kijken welke stukken versteend oppervlak we nog kunnen vergroenen. Heb je ideeën? Laat het weten!

Werkgroep energie houdt zich bezig met duurzame energieopwekking en besparing. We organiseren bijvoorbeeld warmtewandelingen zodat je een goed beeld krijgt waar je huis warmte en energie ‘lekt’ en wat je kunt doen om te verduurzamen. We werken samen met Grunneger Power. In De Buitenhof is er een groep actief om na te denken over de verduurzaming van de huizen daar en de toekomstige warmtevoorziening.

Eerder hebben wij ons ingezet voor zonnepanelen bij Cosun Beet Company en op een geluidswal bij de A7. Die projecten zijn helaas (nog) niet van de grond gekomen.

In Hoogkerk is er ook een energiecoach, die je kan helpen met het verduurzamen van je huis. Meer informatie over energiecoaches in de gemeente Groningen vind je hier: duurzaamgroningen.nl/huis/energiecoach

Jouw idee

Heb jij een duurzaam idee voor je buurt en/of lijkt het je leuk je aan te sluiten bij één van onze werkgroepen? Laat het ons weten!

Partners