Sorting by

×

Over Sterk Hoogkerk

Denk, praat en beslis mee over jouw omgeving!

Sterk Hoogkerk

Sterk Hoogkerk is ontwikkeld op initiatief van de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) en de gemeente Groningen. Het project komt voort uit de wens om inwoners op een democratische manier meer zeggenschap te geven, met elkaar in gesprek te brengen en ideeën werkelijkheid te laten worden.

De bouwgroep

De bouwgroep bestaat uit leden van de VWH en andere actieve Hoogkerkers, en enkele ambtenaren en gemeenteraadsleden. Deze groep buigt zich over alle belangrijke vragen rondom Sterk Hoogkerk. Hoe loopt de burgerbegroting en wat kunnen we verbeteren? De leden komen elke zes weken bij elkaar.

Lijkt het je interessant om mee te denken over Sterk Hoogkerk of een actieve rol te pakken in de burgerbegroting? Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

 

Sterk Hoogkerk bouwgroep

De ontwikkelgroep

In de ontwikkelgroep zit een aantal ambtenaren, ze zijn elk expert op een bepaald onderdeel dat betrekking heeft op Sterk Hoogkerk. Ook zit in de groep een aantal raadsleden. Enkele Hoogkerkers die ook onderdeel zijn van de bouwgroep, maken de groep compleet. De ontwikkelgroep kijkt naar de aansluiting tussen Sterk Hoogkerk en de gemeente Groningen. Is er bij de gemeente nog voldoende interne draagkracht voor het project? Waarom wel of niet? Wat te doen als ingediende ideeën haaks staan op bestaand beleid? Waar versterken we elkaar, wat kunnen we van elkaar leren en waar dreigen we in de knoop te raken?

Het kernteam

Het kernteam zorgt ervoor dat Sterk Hoogkerk op een zorgvuldige manier uitgevoerd wordt. Het team bestaat uit Marian Hegeman, Harm Havinga, Alma Streefkerk, Jacko Rink en Peter Wijnsma.

Kernteam Sterk Hoogkerk

Publicaties

Bekijk ons boekje ‘Sterk Hoogkerk – De eerste burgerbegroting in Groningen’