Zomeractiviteiten Tuinindestad en MAAK-Lab Gro

13 juli 2021Categorie: Entertainment

Hoera, het is vakantie! Dus staat er een strak podium op onze camping, een podium waar ook jij kunt optreden. Waar Groningen voorheen tijdens de zomer leek uitgestorven, is dat inmiddels helemaal omgedraaid. Stad is de plek waar je rustig kan blijven (scheelt een hoop vakantiestress) of naar toe kan gaan, als je er nog steeds niet woont (pech). Wij nemen een kleine aanloop en starten

zondag 18 juli met een live concert van Nibiru Duo
eerste set 15.30 u
tweede set 16.30 u
gratis

Gratis, jawel. Het Nibiru Duo kreeg een subsidie van het Fonds Podium Kunsten (!) om acht concerten te geven. Kwaliteit dus, willen we daarmee zeggen. Wij waren dan ook zeer vereerd dat zij Tuinindestad uitkozen als een van de acht plekken om op te treden. Zangeres Samanika zegt : “Music to me is the purest form of magic, an infinite form of energy, which has the power to create a whole universe. It touches the soul,and then it becomes the spirit. Through this powerful spirit, I tell my tales about joy, sorrow, hope, love and fear.” Geen gemakkelijke kost, luister hier bijvoorbeeld en geef je over.

MAAK-Lab Gro
Op woensdag 21 juli
start het Maaklab, het podium is vanaf dat moment (op doordeweekse dagen) omgebouwd tot open werkplaats. Kom langs met je kinderen en laat ze ontdekken, experimenteren en uitvinden. Materialen en mensen zitten klaar om jou naar de hogere sferen van het knutselen te leiden. Je kan altijd meer dan je denkt, zeker als je op het juiste moment dat duwtje krijgt. Meer info en kosten vind je op de flyer onderaan dit bericht. Aanmelden kan via de mail bij maaklabgro@skkek.nl. Ter plekke aanmelden kan ook. Is er even geen plek, dan kan je altijd nog gaan schatzoeken of woordspeuren bij ons op Tuinindestad (en dat is gratis).

Oja, voor wie nog niet genoeg had van het hutten of vlotten bouwen (in MeerstadHoogkerkVinkhuizen of elders), dan kan je ook nog bij ons terecht. Samen bouwen we een Groot Kasteel, met (wie weet) een heel dorp daaromheen. Vind je het leuk om met kinderen te knutselen, op wat voor manier dan ook, laat het ons weten (06 51 96 24 63), de begeleiders van het Maaklab kunnen nog wel assistentie gebruiken.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Zondag 25 juli en zondag 1 augustus is het podium nog onbemand. Kun je buikspreken, waarzeggen, speel je in je een punkband of zing je in een klassiek koor. Het maakt ons niet uit, zo lang je het maar met plezier en overtuiging doet. Het concept is simpel: jij bepaalt je prijs en die entreegelden zijn voor jou. Wij zorgen voor publiek en lekker eten en drinken op het terras. Grote voordeel: podium en terras zijn gescheiden, zodat iedereen overal netjes coronaproof op zijn plek kan blijven zitten. Alles speelt zich af in de buitenlucht, wat ook weer scheelt & geloof het of niet; bij ons op Tuinindestad is het altijd relaxed, een vrolijke mix van stadjers van alle gezindten en leeftijden.

Zondag 8 augustus is het podium voor Honey Jar
start 15.00 uur
gratis

Songs van Grunneger en Drentse bodem, staat op hun website. Muziek uit de diepte van de canyons, kopte De Dorpsklanken 24 maart nav hun eerste post-corona optreden. Americana dus, maar dan gelokaliseerd. Jongens met pit, ruwe bolsters, blanke pitten. Klei en zand komen samen in wankele harmonie, luister maar. Was je ooit van the Eagles, komen dan. Ben je van lang na the Eagles, ook komen. Tuinindestad is even Hotel California.

Zondag 15 augustus gooien we het laatste vlees van Plukn op de BBQ. En ja, natuurlijk moeten we minder vlees eten, en is vegan ook prima; maar niet zo doorschieten, als je vlees eet, dan is dit in ieder geval de beste manier (en overigens ook duidelijk veel lekkerder dan de kiloknallers uit de super). We zoeken er nog passende muziek bij trouwens, dus kom maar op.

Nou, het staat allemaal netjes op een rij nu, en de goede verstaander heeft begrepen dat we dus vanaf zondag 18 juli dagelijks geopend zijn, vanaf 10.00 uur, tot een uurtje of 18.00. Tenzij er iemand zegt: ik kook wel vanavond voor wie wil mee eten (en de eters wassen dan af), want juist die spontane samenkomst, het genot van elkaars toevallige gezelschap, willen we graag vieren. Tussen haakjes, ben jij iemand die het leuk vind om ons terras te bemensen, als kok, gastheer/vrouw, ober of afwasser; laat het ons dan weten (06 51 96 24 63), want we willen deze zomer ook gebruiken om een kookploeg samen te stellen.

Onze tuin staat er overigens prachtig bij, alles in bloei, dus plantjes kopen kan nog steeds. Kamperen ook, maar dat wisten jullie wel…

Meer weten, aanmelden? Roept u maar: 06 51 96 24 63.

Alle activiteiten vinden plaats bij Tuinindestad, Tarralaan 6 in het Westpark, Groningen.

Reacties