Hoogkerkonline.nl

VWH spreekt in op Hoorzitting Verkeersveiligheid

Op 23 mei heeft de VWH, met 15 andere wijkraden, ingesproken op een hoorzitting van de gemeenteraad over de verkeersveiligheid. Eerder waren via de sociale media al veel reacties binnengekomen. Hieronder een iets bewerkte samenvatting van de inbreng van de VWH.
De volledige tekst kunt u onderaan downloaden, samen met andere informatie, zoals een overzicht van de meldingen van onveilige verkeerssituaties in Hoogkerk-Gravenburg-de Buitenhof (via raadsfracties, Twitter, Facebook)

Op de gebiedsvisiebijeenkomsten van de gemeente voor Groningen West`omstreeks 2012 en 2013 bleek verkeersveiligheid een belangrijk thema. Het betreft de combinatie van verkeersstromen met veel zwaar vracht- en landbouwverkeer over een historisch gegroeid maar nu ongeschikt wegenpatroon en de gemeten snelheden.

Los van deze voorstellen zal een spoedige aanpak van de westelijke ring, zoals aanleg van ongelijkvloerse kruisingen voor een betere doorstroming, het sluipverkeer in belangrijke mate kunnen verminderen. De VWH wil graag een steentje daar aan bij dragen in de vorm van kennis, praktijkervaring en verkeersinzichten.

Al deze herinrichtingsmaatregelen zullen veel bijdragen aan het veiligheidsgevoel van zwakkere verkeersdeelnemers in Groningen West, zoals (jonge ) fietsers, voetgangers en ouderen en daar doen we het voor.

Download of bekijk alle documenten van de Hoorzitting, incl de volledige tekst van de inbreng van de VWH (ook als geluidsopname)

Reacties

Mobiele versie afsluiten