Ontdek het groene Bangeweer

17 juni 2024Categorie: Bewonersinitiatief Gemeente Sterk Hoogkerk

Houd jij van wandelen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ontdek dan een verborgen stukje Hoogkerk. Langs het Bangeweer is het prettig wandelen. Geniet van de rust bij het plasje bij Bangeweer en de dieren in de weide langs het spoor. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat het wandelpad nu beter begaanbaar is. Het is wel een ‘ruig’ wandelpad, dus trek je stevige schoenen aan!

Wandelroute

Het wandelpad is vanaf meerdere kanten bereikbaar om een rondje van circa 2,5 km te lopen. Het pad loopt parallel aan de noord- en zuidzijde aan de Bangeweer. Aan de zuidzijde loopt het pad langs de sportvelden. Bij de ingang naar de sportvelden kun je oversteken naar het pad rondom het plasje bij Bangeweer (de zogenaamde hondenplas). Daar loopt het pad over het dijkje wee terug richting de sportvelden naar de Bangeweer.  Daar gaat het pad aan de westzijde van de Johan van Zwedenlaan richting de spoorovergang. Bij de reling gaat het pad naar beneden en gaat het pad verder aan de noordkant van de Bangeweer terug naar de Zuiderweg.

Sterk Hoogkerk

Het wandelpad is een uitvoering van twee ideeën bij Sterk Hoogkerk voor het vaker maaien van een wandelpad langs Bangeweer en het plasje, die bewoners in 2023 kozen om uitgevoerd te worden. Aan de noordkant van het plasje wordt nog een bankje geplaatst, en bij de reling langs de spoortunnel komt een natuurlijke trap om het wandelpad toegankelijker te maken. De gemeente maait het wandelpad periodiek om het toegankelijk te houden voor wandelaars. Tot op heden was de grond echter te nat om goed te maaien en het pad te verstevigen.

Foto’s: Wandelpad langs de sportvelden (boven) en bij de hondenplas.

Reacties